Els hàbits per a una alimentació saludable a casa fent participar als nens. Cal procurar fer una alimentació saludable que sigui equilibrada, complerta i que s’ajusti a nens i adults. Els experts reconeixen la dieta mediterrània com una de les més indicades. Fruita i verdura fresca i de temporada, oli d’oliva, làctics, peix, carns (preferentment blanques i magres) i els ous. De tot una mica.

 

Hàbits per a una alimentació saludable a casa amb nens

Que els nens mengin bé, mengin de tot i els agradi, depèn en bona mesura de nosaltres. Els hàbits saludables a la cuina i a l’hora de menjar s’aprenen, com tot. L’exemple, la regularitat, la compra i el fet de deixar entrar als nens a la cuina facilita, i molt, la predisposició a menjar de tot.

La dieta mediterrània també es caracteritza per procurar els àpats familiars, la utilització d’aliments locals i estacionals i per potenciar les activitats culinàries i gastronòmiques.

Us deixem algunes recomanacions bàsiques per ajudar-vos a casa.

  • La nevera – Mireu de tenir aliments saludables i frescos ben variats. Fruita i verdura de temporada.
  • L’exemple – Els adults hem de menjar de manera saludables donant exemple als nens.
  • Pica-pica – Als nens, igual que a molts adults, els agrada picar. Quan no entorpeix els àpats mireu de tenir pastanaga, mandarines, poma, fruits secs…
  • Varietats – Mireu de comprar i tenir una mica de tot. Si podeu, compreu productes Km0. Si vosaltres noteu la diferència, els nens també.
  • Participació – deixeu que els nens entrin a la cuina i us ajudin en l’elaboració del pla segons la seva edat. Poden rentar, tallar, pesar, barrejar, batre…
  • Petits cuiners – Faciliteu que els nens puguin preparar algun àpat sols. L’esmorzar, el berenar o el sopar, no només els caps de setmana. Aprofiteu per deixar-los fer de cuiners també entre setmana.
  • La presentació – Els plats entren pels ulls per aquest motiu la presentació és molt important, sobretot pels nens. Combinant colors i sabors també faciliteu aliments varietats.

En parlen al Canal Salut de la Generalitat.

 

Parlem de…

com reforçar els hàbits d’higiene als nens

L’esmorzar dels nens, un hàbit saludable

Ensenyar a cuinar als nens