Consells perquè els nens tastin aliments nous
| |

Consells perquè els nens tastin aliments nous

Fer que els nens tastin aliments nous pot ser tot un repte. No obstant això, amb paciència i algunes estratègies, podeu ajudar els vostres fills a ampliar les seves preferències alimentàries i adoptar una dieta més variada i equilibrada. Us deixem alguns consells perquè els nens tastin aliments nous. Tingueu aliments saludables sempre a la vista i a mesura que sigui possible feu que els nens us ajudin a la cuina. Al final teniu tres receptes fàcils amb verdures que els nens us poden ajudar a preparar. Si no hi ha una recomanació mèdica, no retireu de la dieta els aliments rebutjats, reinventeu-los i presenteu-los de maneres diferents. Recordeu que moltes vegades el menjar entra pels ulls.

Consells perquè els nens tastin aliments nous

Consells perquè els nens tastin aliments nous

Estratègies per a una dieta infantil equilibrada.

  • Donar exemple: Els nens tendeixen a imitar els adults. Si veuen que mengeu una gran varietat d’aliments amb entusiasme, és més probable que vulguin provar-los també.
  • Combinacions amb aliments que ja mengen: Combinar aliments nous amb aquells que ja agraden al nen pot ajudar-lo a acceptar millor el nou sabor o textura. Per exemple, podeu afegir verdures noves a la seva pizza preferida.
  • Implicar els nens en la preparació dels àpats: Deixeu que els nens us ajudin a preparar el menjar. Això augmenta la seva curiositat i els fa més disposats a tastar allò que han ajudat a crear.
  • Petites quantitats: Comenceu oferint petites quantitats d’aliments nous. Això fa que l’aliment sembli menys intimidatori i redueix la pressió per menjar-ne molt.
  • Repetició i persistència: No us desanimeu si el nen rebutja un aliment nou al principi. Caldrà exposar-lo a l’aliment diverses vegades (fins a 15 o més) abans que el vulgui provar.
  • No suprimiu de la dieta els aliments rebutjats. Tampoc els amagueu. Seguiu-los-els oferint, en diferents coccions i/o presentacions.

més estratègies per introduir aliments nous a la dieta infantil

Consells perquè els nens tastin aliments nous
  • Evitar les pressions i coaccions: No forceu ni pressioneu el nen per menjar un aliment nou, ja que això pot crear aversions més grans. Ofereix l’aliment de manera casual i deixeu que decideixi si vol provar-lo.
  • Fer-ho divertit: Convertiu l’experiència de provar aliments nous en un joc. Podeu fer concursos de tast, jugar a endevinar els sabors o utilitzar talladors d’aliments amb formes divertides. Si voleu podeu consultar la nostra secció de cuina creativa on podreu agafar alguna idea.
  • Crear una rutina de menjars: Establir una rutina regular per als àpats i els snacks ajuda a crear un ambient més relaxat i previsible per als nens, fent-los més oberts a provar nous aliments.
  • Històries i contes: Expliqueu històries o contes sobre els aliments nous que vulgueu introduir. Això pot despertar l’interès del nen i fer que sigui més probable que els vulgui provar.
  • Fer de cada àpat una experiència positiva: Creeu una atmosfera agradable durant els àpats. Eviteu les discussions i feu dels menjars un moment agradable en família.
  • Feu-los partícips del procés. Que us ajudin a elaborar el menú setmanal i en fer la llista de la compra; que us acompanyin a comprar; que us ajudin a cuinar i a parar la taula…

Receptes senzilles amb verdures per introduir aliments nous

Les verdures estan entre el grup d’aliments que els nens els hi costa tastar. Us deixem algunes receptes fàcils que poden ajudar a introduir aliments nous als nens de manera atractiva.

Batuts de fruita i verdura

Combineu fruites i verdures i creeu el vostre batut. Més idees de batuts de fruites i verdures.

Ingredients:

  • 1 plàtan
  • 1 tassa d’espinacs frescos
  • 1/2 tassa de maduixes
  • 1 tassa de llet o llet vegetal
  • 1 cullerada de mel (opcional)

Preparació: Poseu tots els ingredients en una batedora. Barregeu fins obtenir una textura suau. Serviu immediatament.

Mini pizzes de verdures

Les pizzes son dels àpats que agraden als nens, creeu la vostra a base de verdures, AQUÍ us deixem pizzes variades amb bases diferents.

Ingredients:

  • Tortites petites de blat
  • Salsa de tomàquet
  • Formatge ratllat
  • Verdures a daus (pebrots, tomàquets cirerols, xampinyons, etc.)

Preparació: Preescalfeu el forn a 180°C. Col·loqueu les tortilles en una safata de forn. Apliqueu una capa de salsa de tomàquet sobre les tortites. Afegiu-hi el formatge ratllat i les verdures a daus. Coeu al forn durant 10-15 minuts fins que el formatge estigui fos i daurat.

Bastonets de Pastanaga i Api amb Hummus

Bastonets de verdures variades, aquí son crues, però també en podeu preparar d’arrebossades per acompanyar un plat.

Ingredients:

  • Pastanagues tallades a bastonets
  • Api tallat a bastonets
  • 1 tassa d’hummus

Preparació: Prepareu els bastonets de pastanaga i api. Poseu l’hummus en un bol petit. Serviu els bastonets amb l’hummus com a dip.

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat