Batuts de fruita per als berenars de l’estiu
Quan fa calor s’agraeixen les coses fresquetes per això avui us portem batuts de fruita per als berenars de l’estiu que també els podeu preparar per esmorzar i començar el dia amb un got atractiu de vitamines. Batuts de fruites i un batut de xocolata amb sorpresa verda que els nens us poden ajudar a preparar. Com veureu les receptes són molt senzilles. Es preparen pràcticament igual, la diferència rau en les peces de fruita que trieu i els ingredients extres amb els quals condimenteu els batuts.
Batuts de fruita per als berenars de l’estiu. La llavor de xia
En hem fixat que en alguns batuts de fruites i en el batut de xocolata li posen llavors de xia. Aquí us deixem un enllaç perquè veieu les seves propietats. Tenen un gran contingut en olis saludables, contenen proteïnes, minerals, vitamines i és el vegetal amb més contingut d’Omega-3. Veieu propietats de les llavors de xia.
Cuina divertida i saludable per a petits cuiners.
Batut de fruites tres colors: el batut semàfor
Ingredients:
- 2 kiwis
- 1 tros de cogombre
- 1 mango
- 300g de maduixes
- suc de fruita de la seva elecció
Preparació
- Talleu totes les fruites i el cogombre
- Poseu-les en una safata sense que es toquin les peces. Congeleu-les durant un parell d’hores.
- Un cop congelat barrejar les maduixes amb suc de pinya i fer un batut espès. Poseu-ho en el got.
- Feu un batut amb el mango amb suc de taronja. Afegiu-lo al got.
- Per al tercer batut barregeu el kiwi i el cogombre amb suc de poma. Acabeu d’omplir el got.
Ja teniu el batut de fruites semàfor.
Podeu substituir els sucs de fruites per altres sucs. Si us sobra batut el podeu congelar.
Batut maduixes i narius
Ingredients:
- 1 plàtan
- 1 tassa de iogurt natural
- 1 cullerada de mel
- 1 tassa de nadius o 2 tasses de maduixes tallades (segons el batut)
- suc de taronja (per incorporar-la a l’hora de prendre’l)
Preparació
- Feu un puré amb els ingredients
- Poseu el puré en una bossa per anar al congelador. Treure l’aire i tanqueu-la hermèticament.
- Treure-la del congelador unes hores abans de prendre el batut.
- Barrejar un suc de taronja al puré i servir.
Batut de fruites tropicals
Ingredients:
- 1 plàtan (talleu-lo i congeleu-lo prèviament)
- 3 préssecs
- 1 tassa de gelat de mango
- 1 tassa de maduixes congelades
- 1 cullerada de llavors de xia (opcional)
- 1 cullerada de xarop d’auró
- Aigua (si el voleu més cremós poseu-li llet)
Preparació:
- Poseu totes les fruites en un bol i les cobriu d’aigua (o llet)
- Barregeu-li el gelat
- Espolseu les llavors de xia
Batut de maduixa amb llavors de xia
Ingredients:
- 1 tassa de maduixes
- 1/4 tassa de llet
- 1/3 tassa de maduixes o de maduixa–plàtan iogurt
- 2 cubs de gel
- 1/8 cullereta de llavors de xia
Batre tots els ingredients i afegir-li les llavors de xia al gust.
Batut de xocolata amb sorpresa verda
Ingredients:
- 1 plàtan
- 1 tassa d’espinacs frescos
- 1 tassa de gel
- 1 tassa de llet (la recepta porta llet d’ametlles)
- 3 cullerades de llavors de xia
- 2 cullerades de cacau en pols sense sucre
- 1/2 cullereta d’extracte de vainilla
- mel (opcional per endolcir-lo)
Batre tots els ingredients a la liquadora fins que quedi ben suau. Si utilitzeu el plàtan congelat no us farà falta el gel.
El secret d’aquest batut de xocolata és haver-li incorporat els espinacs.
Bona cuina !!!
+ receptes amb fruites