Beneficis dels llegums en la dieta infantil
| | |

Beneficis dels llegums en la dieta infantil

Els llegums són una part essencial d’una dieta equilibrada, especialment per als nens. Aporten una sèrie de beneficis nutricionals que ajuden al creixement i desenvolupament dels infants. A part de ser beneficiosos la seva versatilitat a l’hora de preparar-los fa que es puguin introduir als àpats de manera molt diferent; amanides, plats de cullera, humus, truites, com acompanyament… Després de repassar alguns dels beneficis dels llegums en la dieta infantil us deixem tres receptes. Tres plats fàcils de preparar amb cigrons, llenties i mongetes seques.

Beneficis dels llegums en la dieta infantil

Incorporar llegums a la dieta infantil no només proporciona nutrients essencials sinó que també introdueix els nens a una varietat de sabors i textures.

  • Alta font de proteïnes: Els llegums són una excel·lent font de proteïnes vegetals, essencials per al creixement i reparació dels teixits del cos.
  • Rics en fibra: Ajuden a la digestió i prevenció del restrenyiment, promovent una salut digestiva òptima.
  • Vitamines i minerals: Són rics en vitamines del grup B, ferro, magnesi, potassi i zinc, necessaris per al bon funcionament del cos i el desenvolupament cognitiu.
  • Baixos en greixos saturats: Els llegums són baixos en greixos saturats, ajudant a mantenir un cor sa i prevenir malalties cardiovasculars.
  • Índex glucèmic baix: Els llegums alliberen l’energia lentament, ajudant a mantenir els nivells de sucre en sang estables i proporcionant energia duradora.
  • Antioxidants: Contenen antioxidants que ajuden a combatre els radicals lliures, reforçant el sistema immunològic.
  • Versatilitat culinària: Es poden utilitzar en una àmplia varietat de plats, fent-los fàcils d’incorporar a la dieta diària.

Receptes fàcils amb llegums per a una dieta saludable

Els llegums son molt versàtils a la cuina i us permeten preparar una gran varietat de plats freds i calents.

amanides estiu de cigrons

Amanida de Cigrons

Ben fresqueta passa molt bé a l’estiu. Aquesta amanida, igual que l’empedrat de mongetes, admet molts ingredients diferents. AQUÍ teniu més receptes d’amanides d’estiu amb empedrat de mongetes.

Ingredients:

  • 1 tassa de cigrons cuits
  • 1 tomàquet tallat a daus
  • 1 cogombre tallat a daus
  • 1/4 de ceba morada picada
  • un grapat d’olives negres tallades i sense pinyol
  • blat de moro
  • trossets petits d’api
  • una llauna de tonyina
  • daus de formatge
  • un bon raig d’oli d’oliva
  • Sal i pebre al gust

Preparació: Barregeu tots els ingredients en un bol gran. Aneu afegint l’oli d’oliva i el suc de llimona (si en voleu). Remeneu bé i ajusteu de sal i pebre al gust (nosaltres no li posem). Serviu-ho fresc.

    Llenties amb verdures

    Un plat de cullera on les llenties van acompanyades de verdures saltejades al vostre gust.

    Ingredients:

    • 1 tassa de llenties cuites
    • 1 pastanaga tallada a rodanxes
    • 1/2 carabassó tallat a daus
    • 1/4 ceba picada
    • 2 cullerades d’oli d’oliva
    • 1 dent d’all picat
    • Sal i pebre al gust

    Preparació: En una paella, escalfeu l’oli d’oliva i sofregiu la ceba i l’all fins que estiguin daurats. Afegiu-hi la pastanaga i el carabassó, i cuineu fins que estiguin tendres. Afegiu les llenties cuites i barregeu bé. Ajusteu de sal i pebre al gust i cuineu durant 5 minuts més. Serviu calent.

      Truita de Mongetes

      Una alternativa a la truita de patata i ceba, truita amb mongetes. Ben saltejades us quedarà molt bona. I si voleu li podeu donar un toc de color afegint trossets de pebrot vermell quan sofregiu la ceba.

      Ingredients:

      • 1 pot de mongetes blanques cuites
      • 4 ous
      • 1/2 ceba picada
      • 2 cullerades d’oli d’oliva
      • Sal i pebre al gust
      • Julivert picat (opcional)

      Preparació: Escalfeu l’oli d’oliva en una paella gran i sofregiu la ceba fins que estigui tendra (li podeu afegir el pebrot vermell). Incorporeu les mongetes blanques i barregeu bé. En un bol, bateu els ous amb una mica de sal i pebre. Aboqueu els ous batuts a la paella i cuineu a foc lent fins que la truita estigui cuita per sota. Doneu-li la volta amb cura i cuineu fins que estigui daurada per ambdós costats. Serviu la truita calenta, decorada amb julivert picat si ho desitgeu.

        Avui hem parlar dels beneficis dels llegums en la dieta infantil. Cuinar i menjar en família.

        BONA CUINA!!!

        .

        Entrada similar

        Deixa un comentari

        L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

        Informació bàsica sobre protecció de dades:

        • Responsable: totnens.
        • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
        • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
        • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
        • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
        • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat