Amanides d’estiu
Quan hi pensem fem alguna foto d’algun plat que fem a casa. En aquest cas us deixem un recull d’amanides d’estiu que podeu allargar durant tot l’any. La combinació d’ingredients depèn en bona part dels gustos individuals de cadascú. També poden ser una manera d’introduir aliments nous i gustos diferents als nens. La gràcia d’aquest tipus d’amanides és que son molt variades i podeu posar o treure els ingredients que vulgueu tot mirant que teniu per casa. Un altre motiu perquè hem fet el recull és perquè els nens us poden ajudar a rentar, tallar, barrejar, condimentar… i escollir el tipus d’amanida per preparar. Som-hi!
Amanides d’estiu, variades, acolorides i gustoses
Plantem tomàquets per a les amanides
En aquest article d’amanides hi hem afegit un ingredient especial, els petits tomàquets cirerol. La gracia està en cultivar-los a casa. Nosaltres ho fem des de fa uns anys i creieu-nos que és una alegria veure sortir i créixer els petits tomàquets penjats a les branques. Cuidar-los, regar-los i finalment collir-los per menjar-los no té preu. No us cal massa espai, els podeu plantar en un test una mica gran, com fem nosaltres.
I quan omplim un plat com aquest o simplement en collim quatre per l’amanida… Mmmm!
Tomàquets farcits
Si teniu una mica de paciència podeu farcir els tomàquets cirerols. Talleu i buideu el tomàquets i poseu-los cap per avall per treure’n l’aigua. Pel farcit podeu posar-hi tomàquet, tonyina, potes de cranc, olives… tot tallat ben petit i barrejat amb una mica de maionesa. Els podeu decorar amb un trosset d’oliva o un tallet d’anxova.
Amanida de patata
Les patates estan cuites al microones. Les rentem i posem en una safata de vidre tapades amb film al qual li fem uns petits forats. Depenent del gruix de la patata tarden entre 8 o 10 minuts a coure’s bé. Peleu i talleu les patates no massa fines i poseu-les al voltant d’una safata. Al mig li podeu posar tomàquet, tonyina, ceba i olives tallades. No les amanim, un cop a taula cadascú ho fa com més li agrada.
Amanida verda amb complements
Ens agrada anar variant les amanides, ja sigui pels ingredients que hi posem com pel tipus de condiment. Avui tocava una amanida amb olivada. Li hem posat tallets de formatge, nous, panses, tomàquet i pipes salades. L’hem amanit amb una barreja d’olivada, herbes d’amanida i oli d’oliva.
Amanida de cigrons
La base del plat son els cigrons que podeu barrejar amb altres ingredients. En aquest cas li hem posat tomàquet, blat de moro, ceba i olives tallades a rodanxes. L’hem amanit amb oli d’oliva verge.
Empedrat, amanida de mongetes seques
Si substituïu els cigrons per mongetes i teneu un empedrat. A la foto podeu veure que els tomàquets no son cirerols vermells, no en teniem. Li hem posat tomàquet d’amanir, ceba, olives negres i un bon raig d’oli d’oliva verge.
Ensalada russa, amanida de verdures
Hem afegit al recull l’ensalada russa, encara que no és pròpiament una amanida. La nostra porta pèsols, mongeta rodona, patata, potes de cranc, tonyina, olives verdes i trossets d’anxova. No li posem maionesa així cadascú es posa la quantitat que vol.
Amanida d’arròs
AQUÍ teniu la recepta que varem fer i on també trobareu com fem la salsa rosa a casa. Per l’amanida d’arròs, com sempre, li podeu afegir els ingredients que més us agradin. Potes de cranc, olives, blat de moro, tonyina, poma, tomàquets, enciam… si teniu pinya natural poseu-li li dona un toc especial.
Amanida de col i pastanaga
AQUÍ teniu la recepta que varem publicar, també hi trobareu com fem la salsa. La base de la nostra amanida és la col, la col lombarda, la pastanaga i la ceba. També li posem una mica de poma ratllada que li aporta més frescor.
Què poden fer els petits cuiners?
Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos. Poden rentar els ingredients que calgui. Escollir el tipus d’amanida i els ingredients que posaran. I la gràcia d’aquestes amanides és que la majoria d’ingredients es presenten en talls petits, així que els tocarà tallar-ho tot ben petit. També us poden ajudar a preparar les salses i condimentar, barrejar-ho tot… Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !
Bon profit!
+ cuina per a nens