Amanida de col i pastanaga salsa
| |

Amanida de col i pastanaga

Amanida de col i pastanaga salsa

Fa temps que fem aquesta amanida de col i pastanaga, és molt refrescant, saludable i cruixent. Per aquesta recepta hem utilitzat col arrissada i una mica de col llombarda per donar-li color (encara que no en teníem massa). La gràcia de l’amanida és la base de col i pastanaga, la resta d’ingredients els podeu variar o posar-ne altres que tingueu a la nevera. La salsa és el que li dona el toc final. En el nostre cas, gairebé sempre que la preparem, hi incorporem alguna variació. Sempre, però, queda bona i passa bé. Els nens us poden ajudar a preparar-la, tallar o ratllar la col, pastanaga, ceba i poma i preparant la salsa.

 

Amanida de col i pastanaga per fer amb nens

Si seguiu les nostres receptes ja sabeu que el tema de les quantitats va una mica a ull. Us hem deixat les quantitats dels ingredients de l’amanida que teniu a la foto, la salsa sempre la fem a ull i la provem fins que ens agrada el gust.

Amanida de col i pastanaga tot ratllat

La col és un vegetal molt saludable, conté molts nutrients i es pot cuinar de moltes maneres.

 

Ingredients amanida de col

  • 1/4 de col arrissada i una mica de col llombarda
  • 2 pastanagues mitjanes
  • 1/4 de ceba tendra mitjana
  • 1/2 poma
  • salsa: 1/2 iogurt grec, maionesa, mostassa groga, mostassa tradicional, crema de vinagre (crema balsàmica de maduixa ), una mica de pebre de colors.

Els ingredients de la salsa els podeu variar segons els vostres gustos. La base, però, és el iogurt, la maionesa, mostassa i vinagre. No necessàriament hi heu de posar els de la foto, agafeu els ingredients que teniu a casa.

Elaboració amanida de col

Amanida de col i pastanaga al plat

És molt important que tots els ingredients es tallin ben prims. Podeu fer servir un ratllador o tallar-los directament amb el ganivet. Nosaltres la col i la ceba els tallem amb ganivet i la pastanaga i poma amb els ratllador dels forats de la foto.

  • Aneu tallant els ingredients i afegiu-los al bol. A mesura que incorporeu un nou ingredient barregeu bé.
  • Prepareu la salsa en a part en un bol més petit. Comenceu pel iogurt i la maionesa i aneu afegint la resta d’ingredients i barrejant fins que us quedi al vostre gust. Penseu que la salsa ha de teniu un punt fort i no s’ha de notar ni el iogurt ni la maionesa.
  • Incorporeu la salsa al bol de l’amanida i barregeu. Reserveu a la nevera fins l’hora de servir. Us aconsellem que la prepareu amb temps per deixar-la com a mínim una hora a la nevera abans de menjar-la. Queda molt més bona ben fresqueta.

Amanida de col i pastanaga al bolSi no us l’acabeu la podeu guarda a la nevera ben tapada. Us farà una mica d’aigua.

 

Què poden fer els petits cuiners?

Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos. Si son prou grans per fer anar el ganivet deixeu-los provar a tallar la col. Ratllar ja és més fàcil, pastanaga i sobretot la poma. Barrejar ja ho saben fer com uns experts cuiners. La salsa la poden preparar ells sols, aneu indicant les mesures i abans d’incorporar-la a l’amanida tasteu-la.

 

Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !

 

Bona cuina !!!

+ receptes per a petits cuiners

+ cuinar amb nens a Pinterest

 

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *