Us deixem una de les moltes receptes on l’arròs n’és el protagonista amb l’ajut dels complements. Una amanida d’arròs amb salsa rosa casolana. Un plat que s’acostuma a fer a l’estiu però que el podeu preparar durant tot l’any com a primer plat o acompanyament. La tria d’ingredients que l’acompanyen us permet no només variar l’amanida sinó també adaptar-la als gustos i als ingredients que tingueu a la nevera quan el prepareu. Els petits cuiners s’ho poden passar molt bé triant ingredients i tallant-los ben petits!
Amanida d’arròs amb salsa rosa casolana per preparar amb els nens
Ingredients per l’amanida d’arròs
- Arròs, millor tipus llarg o basmati.
- Ingredients a incorporar: enciam, olives, tomàquet, tonyina, blat de moro, potes de cranc, pastanaga, api, olives negres, olives verdes, formatges, nous, anxoves, pinya, pernil salat… o qualsevol altre ingredient que us agradi.
- Salsa rosa: maionesa, quètxup, mostassa antiga
- Complement extra: si voleu podeu afegir a l’amanida nuggets de pollastre de mida més petita.
Elaboració amanida d’arròs
No fa falta massa imaginació ni escriure gaire per explicar-vos com fer aquesta amanida. Fàcil, fàcil. Agafeu un bol gran on anar posant tots els ingredients.
- En una fusta de tallar aneu tallant tots els ingredients ben petits. Als nens els pot anar bé fer servir les tisores.
- Aboque-ho tot al bol. Les mesures depenen sempre de la quantitat d’amanida que vulgueu fer.
- Bulliu l’arròs segons les especificacions. Deixeu que es refredi o quedi temperat.
- Poseu-lo dins del bol on hi han els ingredients. Barregeu bé.
- Prepareu la salsa rosa en un bol més petit.
- Serviu els dos bols perquè cadascú es posi la quantitat d’arròs i salsa al gust.
Com fer la salsa rosa
Nosaltres posem les quantitats a ull, unes 3 cullerades de maionesa, una i mitja de quètxup i una mica de mostassa. Barregeu bé i proveu. El gust predominant ha de ser els del quètxup.
Què poden fer els petits cuiners?
Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos. Bulliu vosaltres l’arròs i reserveu-lo per preparar el plat. Deixeu que els nens triïn i tallin els ingredients per fer l’amanida. Barrejar i anar provant la salsa rosa serà com un experiment. Tallar, barrejar, condimentar i menjar.
Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !
Bona cuina !!!
+ receptes per fer amb nens
Instagram totnens