Amanida d'arros amb salsa rosa casolana per fer amb nens
| |

Amanida d’arròs amb salsa rosa casolana

Amanida d'arros amb salsa rosa casolana

Us deixem una de les moltes receptes on l’arròs n’és el protagonista amb l’ajut dels complements. Una amanida d’arròs amb salsa rosa casolana. Un plat que s’acostuma a fer a l’estiu però que el podeu preparar durant tot l’any com a primer plat o acompanyament. La tria d’ingredients que l’acompanyen us permet no només variar l’amanida sinó també adaptar-la als gustos i als ingredients que tingueu a la nevera quan el prepareu. Els petits cuiners s’ho poden passar molt bé triant ingredients i tallant-los ben petits!

 

Amanida d’arròs amb salsa rosa casolana per preparar amb els nens

Ingredients per l’amanida d’arròs

  • Arròs, millor tipus llarg o basmati.
  • Ingredients a incorporar: enciam, olives, tomàquet, tonyina, blat de moro, potes de cranc, pastanaga, api, olives negres, olives verdes, formatges, nous, anxoves, pinya, pernil salat… o qualsevol altre ingredient que us agradi.
  • Salsa rosa: maionesa, quètxup, mostassa antiga
  • Complement extra: si voleu podeu afegir a l’amanida nuggets de pollastre de mida més petita.

Amanida d'arros amb salsa rosa feta a casa

Elaboració amanida d’arròs

No fa falta massa imaginació ni escriure gaire per explicar-vos com fer aquesta amanida. Fàcil, fàcil. Agafeu un bol gran on anar posant tots els ingredients.

  • En una fusta de tallar aneu tallant tots els ingredients ben petits. Als nens els pot anar bé fer servir les tisores.
  • Aboque-ho tot al bol. Les mesures depenen sempre de la quantitat d’amanida que vulgueu fer.
  • Bulliu l’arròs segons les especificacions. Deixeu que es refredi o quedi temperat.
  • Poseu-lo dins del bol on hi han els ingredients. Barregeu bé.
  • Prepareu la salsa rosa en un bol més petit.
  • Serviu els dos bols perquè cadascú es posi la quantitat d’arròs i salsa al gust.

Amanida d'arros amb salsa rosa casolana per fer amb nens

 

Com fer la salsa rosa

Nosaltres posem les quantitats a ull, unes 3 cullerades de maionesa, una i mitja de quètxup i una mica de mostassa. Barregeu bé i proveu. El gust predominant ha de ser els del quètxup.

Amanida d'arros amb salsa rosa casolana ingredients

Què poden fer els petits cuiners?

Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos. Bulliu vosaltres l’arròs i reserveu-lo per preparar el plat. Deixeu que els nens triïn i tallin els ingredients per fer l’amanida. Barrejar i anar provant la salsa rosa serà com un experiment. Tallar, barrejar, condimentar i menjar.

 

Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !

 

Bona cuina !!!

+ receptes per fer amb nens

+ cuinar amb nens a Pinterest

Instagram totnens

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat