Quaderns d\'estiu Castellnou Edicions
La fada de les dents i l'educació bucal
| |

La fada de les dents i l’educació bucal

La fada de les dents i l'educació bucal

Hi ha cops que una mateixa tradició, la de deixar les dents de llet acabades de caure sota el coixí, es presenten en formats molt diferents. Això sí, sempre carregades de fantasia i màgia. Hi ha cases on hi arriba la fada de les dents i altres el ratolí Pérez. Per sort, uns i altres sempre porten algun petit detall o un missatge dolç i guaridor. Acompanyeu aquests moments ensenyant als nens com s’han de respatller les dents i com han de tenir-ne cura. Comenceu de ben petits a treballar una bona educació bucal. Fades i ratolins estaran encara més ben contents.

I aquesta nostra dèria de barrejar coses i lligar-ho amb alguna activitat o manualitat ens ha dut a parlar-vos d’educació bucal tot proposant-vos una manualitat, ja sigui per a fades o ratolinets.

La fada de les dents

No sabem com ho feu vosaltres si a casa us arriba la fada volant o un petit ratolí corrent. Teniu també una porteta com passa amb el ratolí Pérez? A nosaltres que ens agrada molt la fantasia hem pensat que a tota fada li cal una vareta, un vestit ben bufó o qualsevol altre objecte fet amb materials naturals. I per això hem recollit alguna idea per si voleu jugar amb els nens i fer alguna petita peça per la vostra estimada fada.

penjador per a fades amb una brancaFa temps ens va agradar moltíssim aquest vestit fet amb fulles per a fades del bosc. I com que les fades poden fer màgia si els hi ve petit, curt o llarg amb un cop de vareta se’l poden adaptar. Si ho preferiu els hi podeu fer una vareta especial feta amb una fulla i un tronc. També poder fer una porteta màgica. Us aconsellem però que porti algun element natural o detalls florals, que sabem que els hi encanten.

Les portes del ratolí Pérez

com fer una porta per a fades i ratolinets

La veritat és que la tradició de deixar les dents a tocar d’una porta resulta, segurament, més fàcil de fer. De portes pel ratolí en trobareu moltes al mercat però amb una mica de traça i ganes les podeu fer vosaltres amb els nens. AQUÍ teniu l’enllaç on us expliquem com fer-la.

Educació bucal

La veritable història de la Fada de les Dents

Si la fantasia acompanya aquest moment especial de deixar les dents sota el coixí cal parlar amb els més petits de l’educació bucal. La veritable història de la Fada de les dents és un conte editat pel Col·legi d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC) i el podeu trobar a moltes biblioteques. Està pensat per la prevenció en l’àmbit de la salut bucodental infantil, ensenyant als infants a rentar-se les dents correctament, fent que adquireixin bons hàbits d’higiene dental des de ben menuts alhora que els pot ajudar a perdre la por a anar al dentista. Consulteu a la vostra biblioteca si tenen el llibre.

El llibre és una eina per ajudar a odontòlegs, educadors i pares i mares, a explicar la importància de la cura de les dents des de ben petits d’una forma entretinguda i propera. A més del conte infantil de la Fada de les Dents, escrit per l’odontòleg i escriptor Albert Juvany i inspirat en el personatge de la Tooth Fairy dels països anglosaxons i en el popular Ratoncito Pérez de la tradició castellana, el llibre conté consells de salut bucodental pels nens, i està il·lustrat profusament per Elena Frauca.

La Fada de les dents a les biblioteques: La Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Col·legi Oficial d’Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC) inicien per tercer any el programa La Fada de les dents per a la promoció de l’educació en salut bucodental a través de la lectura i les biblioteques. AQUÍ més informació.

+ MANUALITATS MATERIALS NATURALS

Bona feina!!!

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat