jugar a disfressar-se
| | | | |

Jugar a disfressar-se, una manera lúdica d’aprendre

jugar a disfressar-se

Jugant els nens aprenen. Aprenen conceptes, vocabulari, els ajuda a relacionar-se i a compartir, seguir normes i també aprenen a guanyar i perdre. Jugar a disfressar-se és també una manera lúdica d’aprendre. En disfressar-se el nen incorpora al joc la fantasia, la creativitat i la inventiva. Els nens es disfressen per imitar a personatges ficticis, personatges històrics, professions o personatges que coneixen, convertint-se per una estona en algú altre.

 

Jugar a disfressar-se, una manera lúdica d’aprendre

Així, la disfressa els permeten d’una manera més visual canviar de rol, sigui real o fictici, per transformar-se en un metge, bomber, princesa, pallasso, pirata, animal, heroi, monstre… i actuar com ho faria el personatge que encarnen. No els calen gaires coses, una perruca, una cara pintada o un mocador gran o drap embolicat. Ara bé, no a tots els nens els agrada disfressar-se i això també s’ha de tenir en compte i respectar. Jugar és passar-se bé i no a tots els agraden les mateixes coses.

Foto disfressa drac

Pensament simbòlic i creativitat

Disfressar-se no és només triar una peça de roba i pintar-se la cara. La disfressa potencia el pensament simbòlic i la imaginació. Apareix en els moments del joc en els nens d’entre tres i set anys i es pot allargar amb l’edat ja com a activitat lúdica per fer en grup.

En els nens més petits el joc amb disfresses fomenta capacitats com ara la imaginació, la creativitat i la fantasia, bàsics en el creixement personal dels infants. Alimenta el llenguatge verbal i corporal, l’empatia i la memòria, alhora que estimula l’alegria l’entusiasme i la il·lusió. En alguns casos els permet, mitjançant la disfressa, expressar sentiments i emocions que d’una altra manera igual els costaria més. Els nens son feliços en disfressar-se i també quan juguen amb la disfressa posada. Jugar disfressar-se facilita el desenvolupament de les habilitats socials i augmenta la relació amb el grup.

Els nens quan es disfressen canvien el xip i es deixen anar. Portar una disfressa en certa manera els allibera, permetent-los actual d’una manera més distesa, divertida i alegre. Per això es important no centrar el joc de disfressar-se en dates concretes – Carnaval i Halloween- i donar llibertat als nens per jugar-hi més sovint.

Com ha de ser la disfressa?

Senzilla, barata i fàcil de fer.
Nosaltres ens agraden totes les que els nens d’una manera o altra puguin escollir, sigui per anar sols o en grup. I sempre les que puguin fer ells o amb l’ajut d’un adult. És evident que resulta més pràctic comprar-la i en moltes ocasions quedarà millor però per un cert encant. Si la feu a casa o a l’escola amb els nens ells poden participar i personalitzar-la segons convingui.

jugar a disfressar-se disfressa cartro

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat