ocellots del ter

Exposició temporal fins el 30/09/2021

Ocellots del Ter

  • Població: Manlleu
  • Lloc: Plaça de les Dones del Ter, 1
  • Data: del 30/01 al 30/00/2021
  • Horari: dins de l’horari d’obertura del Museu del ter
  • Preus:
  • Fitxa Museu:

Els ocells del Ter de Manlleu

Exposició de llarga durada

L’exposició “Ocellots del Ter. Els ocells del Ter de Manlleu, d’Instagram al Museu” és fruit del treball dels habituals d’Instagram: Lluís Mundet, l’Albert Pedro, en Gaspar Prat i en Joan Carles Rovira.

L’exhaustiva selecció de fotografies que hi apareixen han estat preses a Manlleu, en el dos quilòmetres de façana urbana de riu entre la fàbrica de can Llanas, a tocar del Museu del Ter, i la resclosa de la Teula, al costat del pont del ferrocarril.

En aquest espai hi trobem el passeig del Ter, l’històric canal industrial de Manlleu, bosc de ribera, els esqueis, canyissars, la làmina d’aigua del riu i altres ambients que són el lloc de residència de molts ocells al llarg de les diferents estacions de l’any.

Segons el web ornitho.cat de l’ICO (Institut Català d’Ornitologia) en aquest tram del Ter a s’han observat fins a 174 espècies diferents. Aquesta exposició recull una mostra important d’aquesta biodiversitat amb imatges de 86 d’aquestes espècies.

ocellots dle ter al museu de manlleu

veure vídeo de l’exposició

L’exposició està dividida en tres apartats.

  • El primer és una mostra de la biodiversitat d’ocells fotografiada pels quatre fotògrafs, com hem dit 86 espècies diferents, algunes de les quals representades en la seva varietat de gènere i edat.
  • Una segona part ens mostra uns conjunts fotogràfics que conformen sèries temàtiques amb una mirada que inclou detalls i moments particulars i divertits. Les sèries també permeten mostrar dos aspectes importants del comportament dels ocells com l’alimentació i la reproducció.
  • Finalment, en un tercer apartat cada un dels quatre fotògrafs ha fet la seva tria amb una petita selecció de les seves imatges més personals i representatives a la fotografia d’ocells, amb una mirada especial sobre el Ter a Manlleu.

Els fotògrafs dels Ocellots del Ter

Lluís Mundet, Albert Pedro, Gaspar Prat i en Joan Carles Rovira.

Des del Museu els veiem passar amb càmeres i binocles, atents a qualsevol moviment. Més tard, a Instagram trobem el resultat de les seves observacions. Com els ocells, els quatre formen part del paisatge del passeig del Ter. Són, també, ocellots del Ter. Aquesta exposició és una mostra exhaustiva de la seva activitat fotogràfica, que ens desvetlla un ric patrimoni natural al costat de casa.

Joc de pistes al Museu del Ter

joc de pistes enigma al museu del ter

+info Joc de pistes al Museu del Ter

 + Exposicions per anar amb nens