Pasqua
Colònies infantils: experiència positiva i creixement personal
|

Colònies infantils experiència positiva i creixement personal

Colònies infantils una activitat positiva i de creixement personal

Colònies infantils experiència positiva i de creixement personal. Les experiències personals són importants quan es volen transmetre sensacions. Jo vaig anar de colònies quan era petita i m’ho vaig passar molt bé. Res a veure amb les propostes que podeu trobar ara, però la meva experiència positiva la vaig transmetre als fills. I ells, van anar de colònies sempre que van voler (i varem poder) i també en guarden bons records. Què aporten les colònies i campaments d’estiu? A l’article mirarem d’explicr-ho.

Les experiències negatives, que també n’hi van haver, les recordem com a part positiva de les nostres vivències. I és per això que creiem que tots els nens haurien d’anar de colònies o campaments com a mínim un parell de cops en la seva etapa de primaria. Els ajuden a fomentar l’autonomia personal i la responsabilitat. Parlem bàsicament de les colònies d’estiu, aquelles que no estan estrictament lligades a l’escola. Les de l’escola no compten ja que són, al nostre parer, diferents.

Colònies infantils experiència positiva i creixement personal.

Fer-se gran

Sí, el fet d’anar de colònies ajuda a fer-se gran

  • Fomenta l’autonomia personal.
  • Has de prendre decisions sense el vist-i-plau dels pares
  • Et  fas responsable de les teves coses
  • Aprens a conviure amb els companys dia i nit.

Quina és la millor edat per anar de colònies?

Cada nen té els seus ritmes, les seves prioritats i els seus gustos. Hi ha nens que els costa més decidir-se a fer coses sense els pares. Hi ha una mica de respecte i por pel desconegut. Por a no encaixar amb els companys o a fer activitats que no els agradin. S’ha de respectar. Animeu als nens i engresqueu-los amb les novetats que poden descobrir. Mentre que la meva filla l’estiu abans de començar P3 va voler anar de colònies una setmana hi ha nens que no en volen ni sentir parlar.

D’entrada, no hi ha una edat adequada o més aconsellable per anar-hi. Depèn de cada nens i en bona part del que nosaltres com a pares els expliquem. Els podeu apuntar sempre que us ho demanin o estiguin preparats.

Colònies de l’escola

Moltes escoles organitzen colònies i casals de cara a les vacances o a principi de curs. Són, bàsicament, una manera de que els alumnes es relacionin en espais i fent activitats diferents del dia a dia a l’aula. Als més petits es comença per un dia i s’allarga fins les colònies de final de curs al final d’un cercle educatiu.

Les colònies infantils de l’escola formen part de les activitats educatives dels nens. Són una manera de treballar la convivència entre els alumnes. A vegades poden ser lúdiques o serveixen per treballar de manera diferent alguna àrea temàtica. El nen conviu amb els companys de classe i els tutors que ja coneix.

Com a pares les colònies de l’escola ens donen, d’entrada, més seguretat. Coneixem la manera de fer de l’escola i mestres i els nostres fills hi van amb els amics i companys de classe. Això està bé però no és suficient.

Colònies i campaments d’estiu

A l’estiu teniu la possibilitat d’ampliar de manera molt significativa el llocs i tipus de colònies. N’hi ha que s’organitzen des de les escoles i altres per empreses especialitzades. Sense rebutjar-ne cap les organitzades fora de l’àmbit escolar permeten als nens crear nous vincles amb companys diferents. A part de tot el que comporta el fer de sortir uns dies lluny dels pares suposa conviure amb nens i tutors que el fill en molts casos no coneix.

Podeu apuntar als vostres fills a pràcticament qualsevol tipus de colònies o campaments. Malauradament, però,  l’aspecte econòmic és un fre. Si busqueu una mica podeu trobar colònies a preus força assequibles on els nens podran viure noves i divertides experiències.

Les colònies infantils son una experiència positiva molt recomanable per a totes les edats. -+++++Us deixem alguns aspectes que creiem que són importants quan penseu amb les colònies d’estiu.

  • Demaneu al nen si vol anar de colònies o campaments. Òbviament és el primer que cal fer. Si hi vol anar perfecte, si us diu que no mireu d’engrescar-lo.
  • Oferiu-li diferents possibilitats. Busqueu amb ell entre el ventall d’ofertes que hi ha. No us tanqueu d’entrada a cap possibilitat, després sempre teniu temps per descartar.
  • Engresqueu-lo a escollir entre llocs i opcions noves. No us quedeu només amb activitats que ja sap fer o llocs que ja coneix.
  • Pot anar amb algun amic però doneu-li l’oportunitat d’anar-hi sol. L’edat és important però no ha de ser determinant. Us podeu sorprendre com d’emocionant pot arribar ser anar a un lloc on no coneixes a ningú. Moltes vegades el fer d’anar sol preocupa més als pares que als fills.
  • Si el nen us proposa unes colònies lluny on cal estar-hi molts dies i coincideix amb les vacances familiars parleu-ho. No ho descarteu d’entrada. Penseu que hi ha experiències que no es poden repetir.

S’ha d’obligar als nens a anar de colònies?

No. No som partidaris d’obligar-los-hi a anar. Els podeu engrescar explicant-vos-li tot el que hi podran trobar. Implicar-los en l’elecció i ajudar-los a buscar llocs i activitats atractives. Si d’entrada no els entusiasme sempre podeu proposar d’anar-hi amb algun amic.

Quines són les colònies més adequades?

Colònies infantils una activitat positiva i de creixement personal

Totes són bones si el nen hi va convençut i ha participat en l’elecció. Les estades d’estiu acostumen a estar organitzades per torns. En la majoria el mínim és d’una setmana. Podeu trobar colònies pràcticament per a tots els gustos. Colònies d’esport, d’activitats temàtiques del món del circ, la màgia, la vida a pagès, de natura… Colònies d’idiomes per anar a l’estranger o a prop de casa. Campaments a la muntanya fixos, campaments en ruta…

Què aporten les colònies i campaments d’estiu ?

Les colònies infantils són experiències úniques. Vivències que recordaran per sempre. Des de les més positives i que els han fer gaudir a les estones que els han resultat més complicades de passar. I totes, tant les positives com les que no ho han estat tant, els faran créixer com a persones individuals. Els nens aprenen a espavilar-se, a conviure amb els companys i a resoldre problemes del dia a dia sense els pares. Els dóna una llibertat, controlada, que els fa més grans.

En ocasions en un mateix grup poden haver-hi nens de diferents edats i això, tret d’alguna ocasió puntual, els enriqueix. Aprenen a adaptar-se a les diferents edats en els tempos de les activitats i saben canviar els rols quan cal.

Riuen, s’embruten, s’enyoren, es cansen, ploren, experimenten, descobreixen, canten, tenen son… I també aprenen a respectar noves normes, a ajudar als altres, a cuidar les seves coses… i sobretot s’ho passen molt i molt bé.

+ EDUCAR EN FAMÍLIA

INSTAGRAM

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat