Activitats estiu
Consells per comprar el material escolar
|

Consells per comprar el material escolar

Consells per comprar el material escolar

A tots ens agrada estrenar coses i als nens encara més. L’inici del curs escolar és el període on la compra de material i complements per anar a l’escola s’incrementa. I no sempre es fa d’una manera mesurada, rigorosa o necessària. En moltes ocasions l’economia familiar impedeixen comprar tot allò que voldríem o que el nen demana. Però encara que ens ho puguem permetre, no s’ha de fer de manera compulsiva. Curs nou no ha de ser sinònim de material nou. Cal racionalitzar les compres, les despeses. Us donem algunes pautes i consells per comprar el material escolar. Mireu què teniu a casa, què necessiten els nens i què cal comprar.

Si fem una bona revisió i s’han controlat les despeses comprar un article de caprici per celebrar el nou curs sempre està bé. Il·lusiona tant a nens com a pares.

 

Consells per comprar el material escolar. Despeses, només les necessàries.

Consells per comprar el material escolar

Com sempre, cal adaptar aquests consells a les edats i necessitats de cada nen. No en tots els cursos es pot aprofitar el de l’any anterior i cal comprar material nou.

Depenent de l’escola i el curs que farà cada nen a vegades es millor esperar a comprar segons quin tipus de material. Aquest el pot subministrar l’escola quan disposa de pressupost destinat a cada alumne. A vegades us demanaran un material específic per treballar a l’aula i pot no coincidir amb el que vosaltres compreu o teniu.

Consells per comprar el material escolar

Consells per comprar el material escolar i anar ben equipat

 • Fer una revisió del que es té a casa. Primer mireu l’estat del material que el nen té a casa. Els bolígrafs, llapis, colors, retoladors, gomes… mireu si es poden fer servir. A vegades no cal comprar-los nous a principi de curs. Es poden utilitzar fins que es gastin o es trenquin. Tisores, regles, carpetes, són materials que no es fan malbé d’un curs a l’altre.
 • Reciclar. Un cop feta la revisió, amb els nens, podeu fer una llista del que es necessita. Recicleu o reutilitzeu tot el que estigui en bon estat.
 • Material dels germans. Hi ha material que pot passar d’un germà a un altre i no cal comprar-ne de nou. Mireu, però, que quan dos germans necessitin un mateix material no sigui sempre el mateix nen qui es quedi el material usat.
 • Pressupost. Tenir un pressupost i marcar-se les despeses màximes amb el material escolar pot ajudar-vos a no fer una compra compulsiva.
 • Modes i marques. És veritat que els dissenys de moda, el personatge de torn o determinades marques atrauen més als nens. Compareu preus. Davant d’una mateixa llibreta de dos preus molt diferents pel disseny de moda de la portada pot fer-vos desviar considerablement el pressupost en una cosa que realment no es necessita. Mireu de trobar l’equilibri i per exemple deixar comprar una cosa de moda i la resta ajusteu el preu.
 • Articles de qualitat. Hi ha determinats articles on el preu passa a un segon terme. És el cas, per exemple, de les motxilles o les calculadores en els més grans.
 • Motxilles. Moltes vegades una motxilla barata, a la llarga, surt cara perquè es trenca a mig curs. Compareu qualitat i preu i escolliu-ne una de bona. La motxilla ha de ser ergonòmica, és a dir, que s’adapti al cos del nen. Aquesta ha de ser resistent i pràctica de portar. Millor que tingui diferents compartiments, amb cremalleres o butxaques.

 

 

Altres aspectes a tenir en compte en la compra de material escolar

 • Porteu una llista del que es necessita abans de sortir de casa. Anireu més al gra i no us perdreu amb el “per si ho necessita…”
 • Mireu de no comprar-ho tot a última hora ja que no podreu escollir. Fer la compra amb temps també us permet poder comparar preus entre diferents establiments.
 • Si teniu amics amb nens de la mateixa edat fer la compra de determinats articles en grup us pot suposar un estalvi.
 • Encara que no parlem dels llibres de text en aquest article sempre és millor poder reutilitzar-los dels germans, amics o veïns.

 

+ articles parlem de…

+ articles temes d’interès

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

 • Responsable: totnens.
 • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
 • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
 • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
 • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
 • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat