Guia per evitar accidents a la piscina amb els nens
Hem preparat el post de la Guia per evitar accidents a la piscina amb els nens per tenir-lo sempre ben present. Per fer-ho hem seguir els consells de l’Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona via social.cat. La veritat és que són bàsics i de sentit comú però, malauradament, cada estiu s’ha de lamentar accidents a la piscina amb menors. Tant a les particulars com a les d’accés públic. Repassar-los sempre resulta interessant. I recordeu, els nens han d’aprendre a nadar ja des de ben petits.
Evitar accidents passa, en bona part, per explicar als nens les normes bàsiques de conducta a l’aigua. Què han de tenir en compte quan estan al voltant d’una zona d’aigua, ja sigui per banyar-hi o jugar.
Guia per evitar accidents a la piscina amb els nens. Consells
Les piscines, però també els rius, el mar o qualsevol lloc on us pugueu banyar, són destins ideals a l’estiu. Els nens gaudeixen no només del bany, sinó de tot el joc que l’envolta. En aquest cas els consells només parla de piscines però molts dels punts es poden fer extensibles a totes les altres zones d’aigua.
La guia ha estat confeccionada per l’empresa Abrisud, fabricant de cobertes per a piscines. Consells bàsics que val la pena recordar i explicar als nens. En cap cas es pot deixar sol a un nen al costat d’una piscina sense cap tipus de vigilància.
Decàleg de consells de seguretat infantil a la piscina
- SABER NADAR. La millor manera de prevenir riscos i accidents innecessaris és que els nens sàpiguen nadar, ja de ben petits.
- banyar-se sol. Els nens han d’estar acompanyats a la piscina. Sempre hi ha d’haver un adult responsable al seu càrrec, ja sigui dintre o fora de l’aigua, supervisant el bany.
- els flotadors. Els nens que facin servir elements de seguretat per banyar-se han de ser conscients que el necessiten sempre abans d’entrar a l’aigua. Un adult ha de supervisar la seva col·locació, no se’l pot posar el nen sol.
- el joc. Els nens han de ser conscients que jugar i córrer al voltant de la piscina és perillós. Poden relliscar, donar-se un cop i caure a l’aigua. Es pot jugar però amb prudència.
- la digestió. Cal respectar el temps de la digestió i evitar entrar a l’aigua de cop.
- les joguines. Es poden fer servir les joguines però cal retirar-les de la piscina o la zona del voltant quan no es fan servir. S’evita així que els més petits vagin a buscar-les i caiguin a l’aigua sense control.
- avisos. Els nens han de saber que si veuen un altre nen que s’ha fet mal, ha caigut a l’aigua.. ha d’avisar a un adult ràpidament.
- tancament. Si la piscina està tancada, en cas de les particulars, el nen no pot entrar sense permís dels pares.
- fer peu. Es recomana que els nens els banyin i juguin a la part menys profunda. I quan juguin millor que facin peu.
Aquests punt són bàsic i alguns cal adaptar-los a l’edat de cada nen.
Accidents amb nens a les piscines.
Els experts asseguren que un menor es pot ofegar en menys de 3 minuts. I fer-ho en una piscina infantil de només 20 centímetres, sense que els seus pares se n’adonin de l’accident. Les xifres parlen de que un terç de les persones que són hospitalitzades per ofegaments són menors de 14 anys. Segons les dades del Ministeri de Sanitat a Andalusia (17%), el País Valencià (17%), Catalunya (14%) i Castella Lleó (7%). Aquestes són les comunitats amb major percentatge de defuncions en nens de menys de 14 anys d’edat per aquesta causa, segons l’INE.
Feu-vos pesats i expliqueu als nens les normes que han de seguir quan estan a l’aigua.
+ parlem de…