Actualment tant  els museus com els centres d’interpretació solen estar preparats per les visites dels més petits. En general els nens disposen d’activitats, tallers o alguna sala on se’ls hi expliquen les diferents temàtiques de manera lúdica i educativa. Per això, ara, els museus per anar amb nens estan inclosos dins les activitats familiars. Ja no es avorrit anar-hi. En molts casos els nens poden interactuar, experimentar i participar de manera activa del que se’ls mostra.

Podeu organitzar una sortida al museu com una activitat lúdica i educativa amb els nens. També podeu aprofitar la sortida d’una excursió per visitar alguns dels museus que hi ha per la zona on sou. Museus locals, comarcals o d’àmbit més general. N’hi ha un munt on escollir.

Recordeu ! Hi ha museus que fan jornades de portes obertes el primers diumenges de mes o uns dies determinats. També n’hi ha que són d’accés gratuït o d’entrada lliure els diumenges a partir de les 15h. Els identificareu amb PO (portes obertes) i (G/V) entrada gratuïta o s’ha de pagar la voluntat. Aquí els podeu consultat tots.Museus per anar amb nens. Els museus de totnens
A totnens tenim fitxa d’alguns dels nombrosos museus del país. Alguns els podreu conèixer gràcies a la visita d’algun dels col·laboradors. Altres els hem incorporat perquè, per diferents motius, ens resulten interessants. El Museu Blau, Museu de les Mines de Cercs, El Museu del Ferrocarril de Catalunya, Museu de les Matemàtiques, Museu de les papallones, Museu de les miniatures.. Els museus disposen d’exposicions fixes però també interessants exposicions temporals pensades en molts casos per a tot tipus de públic.

Museus portes obertes i museus gratuïts per visitar amb nens


JOCS DE PISTES AL MUSEU, una visita lúdica en família

EXPOSICIONS TEMPORALS de llarga duradaMÉS INFORMACIÓ DELS MUSEUS

 

Informació general

  • Socis del Club Súper3. En alguns fan un descompte en l’entrada o accés gratuït.
  • En alguns museus els primers diumenges de mes l’entrada és gratuïta.
  • Diumenges tarda, n’hi ha que l’entrada és lliure.
  • Dilluns. Consulteu els horaris, molts museus tanquen els dilluns
  • Activitats i tallers programats. Hi ha museus que disposen d’activitats i sales adreçades als nens. Activitats especials els caps de setmana. Generalment cal fer reserva.