Què fem?

Espai cràter

  1. Home
  2. »
  3. Espai cràter
adreça:
carrer Macarnau, s/n - Olot Garrotxa (la)
Club Súper3: No - < de 4 anys gratuït

 

 

 

L'Espai Cràter és el centre de referència en volcans, ciència i societat olotina i ha estat impulsat per l’Ajuntament d’Olot. El projecte vol ser un punt de trobada per a la comunitat educativa, social i científica. Alhora, vol generar noves oportunitats als diferents sectors de la ciutat i treballar de forma innovadora, experiencial i participativa per abordar els reptes globals que afecten a nivell local. Hi descobrireu una mirada educativa, lúdica i participativa per aprendre i descobrir el volcans. S'hi fan moltes activitats adreçades al públic familiar i escolar.

 

 

Espai Cràter, viatge al centre de la vida

Espai Cràter

Quins materials expulsa un volcà?  Sabeu què diferencia el lapil·li de les cendres o dels blocs? A Espai Cràter descobrireu els diferents tipus de piroclastos i els podreu tocar!

Espai Crater Olot vídeomapping

La mostra explica els volcans de la Garrotxa i del món, així com la particular relació entre els volcans i el seu entorn. Ho fa de manera interactiva i mitjançant diversos llenguatges expositius: audiovisuals, experiències immersives, fotografies, realitat augmentada o videomapping. També compta amb una maqueta de 15 m2 que explica la formació de la Garrotxa, així com propostes de ludificació i un gran talús de greda, que ens permet descobrir que estem a l’interior del volcà Puig del Roser.

 

Un edifici singular

Un edifici de nova construcció, que també forma part de l’experiència

Els arquitectes Toni Casamor i Anna Codina són els autors de l’edifici, pensat perquè també formi part de l’experiència del visitant: està semisoterrat i dins d’un volcà.

L’Espai Cràter compta amb quatre sales diferenciades:

  • la Cambra acull l’exposició permanent sobre vulcanologia
  • la Sala Magma, amb una capacitat per a 110 persones, és ideal per a esdeveniments culturals i d’empresa
  • l’Aula Bufador és l’espai on es desenvolupen les activitats educatives i els tallers familiars,
  • Zona sísmica, a la primera planta, és la zona de treball i punt de documentació.

Els accessos i recorreguts de l’edifici són aptes per a tothom i els lavabos són inclusius.

La visita

Espai Crater Olot

La visita es pot fer de forma lliure o amb els comentaris dels guies especialitzats d’Espai Cràter. I per completar l’experiència volcànica, els visitants també oferim una visita guiada al volcà Montsacopa d’Olot, situat a dos minuts a peu d’Espai Cràter. La programació de totes les visites es pot consultar al web espaicrater.com.

 

Activitats familiars i per a escoles

Espai Crater Olot escoles

Espai Cràter ofereix tretze activitats educatives integradores, per als diferents nivells educatius i que permeten l’alumnat de conèixer i estimar el món que l’envolta, per aprendre a tenir-ne cura. Tant les propostes per als centres educatius com les familiars del cap de setmana estan pensades per generar una vivència positiva, estimular la curiositat i assolir el coneixement a través de l’observació, l’experiència i l’experimentació. L’objectiu és despertar l’esperit científic i de recerca en l’alumnat.

*Us recomanem que consulteu l'agenda d'activitats abans d'anar-hi.

 

Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

zona volcanica de la garrotxa

Us deixem AQUÍ l'enllaç a les diferents excursions i activitats on tenim fitxa dins del Parc Natural. I si us apassionen els volcans i els voleu trepitjar consulteu AQUÍ el llistat d'uns quants volcans de la Garrotxa i d'altres zones de Catalunya. Antigament dins del Parc Nou d'Olot hi havia el Museu dels volcans en la secció de Ciències Naturals del Museu de la Garrotxa. No dubten en visitar el fantàstic Parc Nou, on també es troba el Jardí Botànic.

 

 

 

Altres llocs d'interès

Visitem volcans

La Garrotxa amb nens

+museus amb nens

 

INSTAGRAM