Parc Nou d’Olot

  1. Home
  2. »
  3. Parc Nou d’Olot
Parc Nou d'Olot
Parc Nou d'Olot
Parc Nou d'Olot
Parc Nou d'Olot
Parc Nou d'OlotParc Nou d'OlotParc Nou d'OlotParc Nou d'Olot
adreça:
Avinguda de Santa Coloma, 43, Olot, Garrotxa (la)

 

 

 

El Parc Nou d'Olot és una antiga finca senyorial que, l’any 1932, va passar a ser propietat municipal. No va ser, però, fins a mitjans de 1943 que es va obrir al públic com a parc municipal. En ell s'hi troba la Torre Castanys, un edifici modernista que ara és el Casal dels Volcans. Aquí s'hi ha instal·lat el Centre d'informació del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i el Museu dels Volcans, molt recomanable. El parc és també el Jardí Botànic d'Olot, on es conserva una roureda de roure pènol al igual que flora autòctona de la Garrotxa. L'accés és lliure.

 

Parc Nou d'Olot, un enorme espai verd per passejar

Parc Nou d'Olot

Dins el recinte del Parc Nou s’hi troben actualment una vintena d’espècies arbòries i més d’un centenar d’espècies arbustives i herbàcies. Espècies vegetals autòctones, pròpies de l’hàbitat de la zona volcànica. El parc consta de dues parts clarament diferenciades. Una boscosa, amb arbres centenaris, i una altra oberta, amb una gran extensió de gespa. Aquest tipus de parcs són una raresa en l’àrea mediterrània i configuren un tipus de paisatgisme molt inusual, únicament possible en el microclima de la Garrotxa.

Parc Nou d'Olot

Parc Nou d'Olot

No és un parc convencional i per tant no disposa de zona infantil amb aparell ni gronxadors. To i així resulta molt recomanable per anar-hi amb nens. Recorre el parc, visitar la caseta meteorològica, veure els ànecs i oques, descobrir el nom de les plantes, passejar... i visitar la Casa dels Volcans. Camins per seguir, ponts per creuar, bancs per descansar...

  • Casal dels Volcans a la Torre Castany. Acull el Museu dels Volcans, un Centre d’informació del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i una de les seus administratives del mateix parc natural.
  • Centre d'informació del Parc Natural:  amb publicacions i documentació del Parc, projecció de vídeos i seu dels serveis pedagògics.
  • Museu dels Volcans: únic a la península Ibèrica sobre vulcanisme, terratrèmols i els ambients naturals de la Garrotxa. S'hi poden trobar publicacions i un audiovisual amb simulador de terratrèmols.
  • Jardí Botànic creat l’any 1986, per preservar i protegir la gran diversitat d’espècies vegetals existents al parc. La roureda de roure pènol, van portar a la creació del Jardí Botànic de Vegetació Natural Olotina amb espectacular roureda de roure pènol (Quercus robus), catalogada com a arbreda monumental.
  • Jardí de plantes medicinals de la Garrotxa. Hi trobareu parterres amb diferent tipus de plantes perfectament identificades.

Parc Nou d'Olot

Parc Nou d'Olot

Podeu arribar-hi des de l'Oficina de Turisme del centre d'Olot seguint l'itinerari 17. En total uns 25 minuts i una distància de 1,4 Km. Si teniu més ganes de passejar des del parc us podeu acostar fins els aiguamolls de la Moixina.

 

Aiguamolls de La Moixina

Molt a prop del Parc Nou es troba el Paratge de la Moixina. Es tracta d’un indret de gran interès geobotànic, amb una diversitat biològica remarcable i que té com a protagonista l'aigua. Els aiguamolls es formen per l'aflorament continuat d'aigües subterrànies durant tot l'any, principalment per la font de la Deu. L'especial encant d'aquest paisatge ha inspirat nombrosos pintors. Mireu vídeos de La Moixina de Garrotxa info.

 

*fotos i informació del fecebook i web de Turisme Olot.

 

Altres llocs d'interès

La Fageda d'en Jordà
Sortir amb nens a la Garrotxa: la ruta del Boscarró
 Pujada al Volcà Montsacopa

La Garrotxa amb nens