Volcà Montsacopa d’Olot

  1. Home
  2. »
  3. Volcà Montsacopa d’Olot
adreça:
Olot, Garrotxa (la)

 

 

 

De tots els volcans que hi ha a la Garrotxa, el Volcà Montsacopa és el que es troba ubicat dins el nucli de la ciutat d'Olot. Es tracte d'un volcà d'erupció estromboliana, poc explosiva, i té un crater força arrodonit. Situat entre els volcans de la Garrinada i de Montolivet s'hi pot accedir per un itinerari semi urbà, fàcil i senyalitzat des de la mateixa població. El Volcà Montsacopa d'Olot està declarat Reserva Natural del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Es caracteritza per ser l'únic volcà de tot el Parc Natural que no ha estat deformat per cap colada de lava al final de l'erupció per això conserva aquesta forma tan arrodonida. Un cop a dalt es poden contemplar unes magnífiques vistes de la ciutat i dels cims del voltant.

 

Volcà Montsacopa d'Olot. Dades i mapa

Durada: 45 min
Distancia: 5 km
Punt de sortida: Oficina municipal de Turisme d'Olot.
Ruta: itinerari 17

Volcà Montsacopa d'Olot

L'itinerari 17 està marcat de color marronós

 

Pujada al volcà Montsacopa. Itinerari

Volcà Montsacopa d'Olot

En aquest cas s'ha seguit l'itinerari 17 des de la mateixa Oficina de Turisme d'Olot.

  • Des de l'oficina de turisme hi ha aproximadament 1 hora de ruta. El camí passa pel passeig de Miquel Blay, on es poden contemplar les boniques façanes modernistes.
  • Seguir fins l'itinerari i passar per la plaça de braus i, deixant al costat el cementiri, el camí s'enfila muntanya amunt.
  • La pujada és fàcil i curta i es pot fer com un passeig, malgrat la pujada. En aquesta ocasió s'ha optat per fer l'itinerari circular ja que l'accés al volcà es pot fer per dos camins. D'anada es puja pel costat del cementiri on es troben les escales fetes amb travessers de fusta. La tornada es fa per l'altre tram del recorregut,  pel camí pedestre que arriba fins el Parc Nou.
  • Un cop a dalt ens trobem amb un bonic espai verd on hi destaquen les dues torres de defensa. A dalt del cràter hi ha l'església de Sant Francesc, per això el voclà també se'l coneix com el volcà de Sant Francesc.

 

Volcà Montsacopa d'Olot

Diferents accessos al cràter del volcà

  • Des del Parc Nou es pot seguir l’itinerari pedestre senyalitzat núm. 17, que en un recorregut de 5 km a través de la ciutat condueix al cràter en uns 45 minuts. veure ruta
  • També es pot accedir des de l’aparcament del cementiri d’Olot pel mateix itinerari núm. 17 en un recorregut de 400 m (25 min)
  • Des de l’Oficina de Turisme d'Olot (35 min)

 

*fotos aèries del volcà Montsacopa tretes de Turisme Olot

 

 

Altres llocs d'interès

Roques Encantades i el Santuari de la Salut
Sortir amb nens a la Garrotxa: la ruta del Boscarró
Excursions en família: Sant Aniol d’Aguja i el Salt del Brull

La Garrotxa amb nens

 

 

 

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save