baner tram baix

Què fem?

Volcà Montsacopa d’Olot

  1. Home
  2. »
  3. Volcà Montsacopa d’Olot
adreça:
Olot, Garrotxa (la)

 

 

 

De tots els volcans que hi ha a la Garrotxa, el Volcà Montsacopa és el que està ubicat dins el nucli de la ciutat d'Olot. Es tracta d'un volcà d'erupció estromboliana, poc explosiva, i té un crater força arrodonit. Situat entre els volcans de la Garrinada i de Montolivet s'hi pot accedir per un itinerari semiurbà, fàcil i senyalitzat des de la mateixa població. El Volcà Montsacopa d'Olot està declarat Reserva Natural del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Es caracteritza per ser l'únic volcà de tot el Parc Natural que no ha estat deformat per cap colada de lava al final de l'erupció per això conserva aquesta forma tan arrodonida. Un cop a dalt es poden contemplar unes magnífiques vistes de la ciutat i dels cims del voltant.

 

Volcà Montsacopa d'Olot. Dades i mapa

Volcà Montsacopa d'Olot

Durada: 45 min
Distancia: 5 km
Punt de sortida: Oficina municipal de Turisme d'Olot.
Ruta: itinerari 17

Volcà Montsacopa d'Olot

L'itinerari 17 està marcat de color marronós

 

Pujada al volcà Montsacopa. Itinerari

Volcà Montsacopa d'Olot

En aquest cas s'ha seguit l'itinerari 17 des de la mateixa Oficina de Turisme d'Olot.

  • Des de l'oficina de turisme hi ha aproximadament 1 hora de ruta. El camí passa pel passeig de Miquel Blay, on es poden contemplar les boniques façanes modernistes.
  • Seguir fins a l'itinerari i passar per la plaça de braus i, deixant al costat el cementiri, el camí s'enfila muntanya amunt.

Volcà Montsacopa d'Olot

  • La pujada és fàcil i curta i es pot fer com un passeig, malgrat la pujada. En aquesta ocasió s'ha optat per fer l'itinerari circular, ja que l'accés al volcà es pot fer per dos camins. D'anada puja pel costat del cementiri on es troben les escales fetes amb travessers de fusta. La tornada es fa per l'altre tram del recorregut, pel camí pedestre que arriba fins al Parc Nou.

Volcà Montsacopa d'Olot

  • Un cop a dalt ens trobem amb un bonic espai verd on destaquen les dues torres de defensa. A dalt del cràter hi ha l'església de Sant Francesc, per això el volcà també se'l coneix com el volcà de Sant Francesc.

Volcà Montsacopa d'Olot

Volcà Montsacopa d'Olot

Diferents accessos al cràter del volcà

  • Des del Parc Nou es pot seguir l’itinerari pedestre senyalitzat núm. 17, que en un recorregut de 5 km a través de la ciutat condueix al cràter en uns 45 minuts. veure ruta.
  • També es pot accedir des de l’aparcament del cementiri d’Olot pel mateix itinerari núm. 17 en un recorregut de 400 m (25 min)
  • Des de l’Oficina de Turisme d'Olot (35 min)

*fotos aèries del volcà Montsacopa tretes de Turisme Olot

Espai cràter d'Olot

Espai Crater Olot vídeomapping

Si voleu aprendre sobre volcans de manera interactiva i lúdica visiteu l'Espai Cràter d'Olot. S'hi fan moltes activitats adreçades al públic familiar i escolar.

 

Altres llocs d'interès

La Garrotxa amb nens

Parc Natural Zona Volcànica

+Volcans de Catalunya

 

 

 

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save