Què fem?

Sant Aniol d’Aguja i el Salt del Brull

 1. Home
 2. »
 3. Sant Aniol d’Aguja i el Salt del Brull
Sant Aniol d’Aguja i el Salt del Brull
Sant Aniol d’Aguja i el Salt del Brull
adreça:
Sadernes, Garrotxa (la)

 

 

 

 

L'excursió fins l'ermita romànica del segle XI de Sant Aniol d’Aguja i el Salt del Brull és una bonica excursió per la Garrotxa. La ruta està dins el municipi de Sadernes. Podeu fer la caminada fins l'ermita i allargar-vos després fins el Salt del Brull, on a l'estiu, us podeu banyar al gorg com si fos en una piscina. La ruta que es pot fer amb nens però s'ha de vigilar els trams d'aigua on les roques poden ser relliscoses. I, cal tenir en compte que el tram fins el salt pot ser una mica més complicat de fer amb petits. Durant l'itinerari es travessa diferents vegades el riu, fet que inevitablement fa que es pugui acabar amb els peus molls. Vigileu amb les relliscades.

 

Sant Aniol d’Aguja i el Salt del Brull. Dades i mapa

 • Distància: 16 Km (d'anada i tornada)
 • Temps: entre 4-5 h, depenent de les parades
 • Inici: Passada la Masia i el càmping de Sadernes a l'estiu. A l'hivern es pot arribar fins el Pont de Sant Valentí (estalviar-vos gairebé 1 hora de caminada, però només hi ha plaça per a 6 cotxes).

 

totnens-senderisme-salt-del-brull6

 

Mireu d'anar-hi d'hora, sobretot si es va en període estiuenc, ja que el pas de vehicles queda limitat quan el pàrquing s'omple. Si el pàrquing està ple s'ha d'iniciar la caminada des del càmping de Sadernes.

Sant Aniol d’Aguja i el Salt del Brull. Itinerari

 • Inici de la ruta des del pàrquing del càmping de Sadernes.
 • Seguir el camí per una pista de terra fins arribar al Pont de Sant Valentí. A partir d'aquí el camí es fa al costat del riu fins arribar a la petita presa de Gomarell. Està prohibit banyar-s'hi.

Sant Aniol d’Aguja i el Salt del Brull

 • Creuar la presa i continuar el camí. Durant el trajecte es troben forces pedres que si es porten els peus molls poden ser relliscoses.
 • Creuar el pont penjat de fusta, uns metres més enllà hi ha una bifurcació on els dos camins dues fins l'ermita. Seguir recte per fer la ruta per la riera, així trobareu diferents basses per remullar-se. Un paisatge verd i fresc amb una vegetació exuberant fan d'aquest racó un lloc preciós.
 • Aproximadament a uns 10 minuts s'arriba a l'ermita de Sant Aniol de l'Aguja, un bon lloc per fer una parada. Uns metres més amunt es troba la font de pedra de Sant Aniol.
 • El camí continua, ara enfilant-se una mica més, hi trobareu diferents gorgs i basses on poder-se banyar.

Sant Aniol d’Aguja i el Salt del Brull

petit salt d'aigua / Gorg Blau

 • Continuar fins el preciós Gorg Blau, amb una ample salt d'aigua que resulta ideal per tornar-se a remullar.
 • Seguir caminant fins arribar a l'impressionant Salt del Brull. Un magnífic salt entre imponents roques que guarden el gorg com si fos una piscina.

Cal tenir en compte que és una ruta força transitada, per això, si no us voleu trobar amb molta gent es recomana fer-la a principis de primavera o a la tardor.

*De tornada del salt del Brull, un cop a l'ermita es pot tornar per la ruta de Talaixà, seguint les marques blanques i vermelles del GR11

 

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save