Què fem?

ruta del Boscarró a Sant Joan les Font

 1. Home
 2. »
 3. ruta del Boscarró a Sant Joan les Font
RUTA del Boscarró
RUTA del Boscarró
adreça:
Sant Joan les Fonts, Garrotxa (la)

 

 

 

La ruta del Boscarró a Sant Joan les Font forma part de la ruta de les tres colades de lava.  Es tracta d'una petita desviació de la xarxa de senders Itinerànnia que permet visitar el Molí Fondo i la cantera de Boscarró. Amb aquesta sortida amb nens a la Garrotxa podreu descobrir, també, les restes arqueològiques d'un poblat ibèric, únic a la comarca. La ruta és agradable i fàcil de fer, cal però, portar calçat còmode, sobretot si coincideix en època de pluges. La ruta es troba dins el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.

 

ruta del Boscarró a Sant Joan les Font.Dades i mapa

 • Dificultat: moderada
 • Temps: 1 hora
 • Distància:
 • Inici: Escales del costat de l'església

 

Sortir amb nens a la Garrotxa: la ruta del Boscarró

mapa de l'itinerari 16 complert. El desviament cap a la ruta de Boscarró el trobareu a l'inici del recorregut. veure pdf


ruta del Boscarró a Sant Joan les Font. Itinerari

 • L'itinerari comença a les escales que hi ha just al costat de l'església. Es passa pel costat de l'Oficina de turisme de Sant Joan les Fonts situada just davant del bonic pont medieval que creua el riu Fluvià.
 • El camí continua fins arribar al Molí Fondo, l'antiga fàbrica ara convertida en museu. Unes escales permeten baixar fins el riu, però cal anar amb compte amb les relliscades.

ruta del Boscarró

 

RUTA del Boscarró

 • Des del Moli Fondo es poden veure les tres colades de lava solidificada en 3 períodes diferents. Un cartell us donarà tota la informació.
 • Continuar el camí fins arribar a la cantera de Boscarró, un bon mirador del riu Fluvià

Sortir amb nens a la Garrotxa: la ruta del Boscarró

 • Continuar fins arribar a les excavacions arqueològiques d'un antic poblat ibèric. Les excavacions es duen a terme des de l'any 2013 durant diferents períodes de l'any. Des d'aquí es pot continuar una mica més i tornar per on s'ha vingut.

 

El Molí Fondo

Sortir amb nens a la Garrotxa: la ruta del Boscarró

Sortir amb nens a la Garrotxa: la ruta del Boscarró

En el seu interior es pot veure una exposició permanent sobre la història de la fàbrica. El Molí Fondo és un important exemple del patrimoni industrial a la Garrotxa.

 

Altres llocs d'interès

La Garrotxa amb nens

 

 

 

 

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save