Santa Pau i el volcà de Santa Margarida

 1. Home
 2. »
 3. Santa Pau i el volcà de Santa Margarida
adreça:
Santa Pau,, Santa Pau, Garrotxa (la)

 

 

 

L'excursió al volcà de Santa Margarida i la visita a la Fageda d'en Jordà són, segurament, dels llocs més visitats de la Garrotxa. Paisatge, colors i sensació de trobar-se en un espai singular i ple de màgia configuren la bonica zona de la comarca i el seu magnífic Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Una ruta per descobrir en família on ens poden realitzar nombroses sortides i excursions.

 

Santa Pau i el volcà de Santa Margarida

L'excursió que se'n proposa en aquesta entrada consta de dues parts;

Visita a Santa Pau

Una bonica població famosa per els seus fesols però també per la bona conservació com a vila medieval; carrers empedrats, fonts i cases de pedra amb balcons ben guarnits amb flors. La plaça porticada, o Firal dels Bous, forma una mena de triangle de cases dotades de porxo per aixoplugar el mercat. Un altre dels espais que cal visitar és el port que travessa i uneix la vila o el complex arquitectònic que formen el castell, l'església i la plaça porticada va ser declarat conjunt historicoartístic l'any 1970.

Volcà de Santa Margarida

A l'Àrea de Santa Margarida cal seguir l'itinerari 1 per pujar al cràter del volcà de Santa Margarida. L'itinerari 15 ens durà a les grederes del volcà del Croscat.

El volcà de Santa Margarida és un dels més bonics i concorreguts de la zona i un dels més importants del "Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa". Un crater verd presidit per la popular ermita romànica que li dóna el nom. La pujada, i posterior baixada fins l'interior de crater es pot fer de manera força accessible i còmoda. La pujada d'aproximadament 30 minuts, en durà fins a dalt per un camí que a hores d'ara està ben condicionat, després caldrà baixar fins la superfície del crater, un enorme prat verd on poder descansar.

 

Recomanacions

 • Cal portar aigua
 • Aneu ben calçats

Serveis

 • Aparcament per deixar el cotxe i iniciar des d'aquí la pujada al volcà
 • En aquest punt surten diferents rutes per anar a altres volcans i llocs de la zona
 • *Mapa i Ruta de pujada al volcà de Santa Margarida aquí

 

totnens-volca-santa-margarida5

Centres d'informació el Parc (aquí)

 • Casal dels Volcans. Seu del Parc: Av. Santa Coloma, s/n, Apt.298 17800 Olot, Tel: 972 26 81 12. Latitud 42º10'16.39"  i  Longitud 2º28'48.34"
 • Can Serra (la Fageda de Jordà): Carretera d'Olot a Santa Pau, km 4, 17811 Santa Pau, Tel: 972 19 50 74
 • Can Passavent (Volcà del Croscat), 17800 Olot, Tel: 972 19 50 94

Centre de gestió del Parc (amb el Centre de Documentació, Centre de Conservació de Plantes Cultivades, etc.)

 • Can Jordà (la Fageda de Jordà). Carretera d'Olot a Santa Pau, km 4,5, 17811 Santa Pau. Tel: 972 26 46 66. Latitud 42º8'39.78"  i  Longitud 2º30'38.93"

 

Altres llocs d'interès

Volcà Montsacopa - Olot
Sortir amb nens a la Garrotxa: la ruta del Boscarró
Volca de Santa Margarida

La Garrotxa amb nens

 

 

 

 

Save