Què fem?

Font de la Moixina i itinerari botànic

  1. Home
  2. »
  3. Font de la Moixina i itinerari botànic
Font Moixina d'Olot
Font Moixina d'Olot
adreça:
Olot Garrotxa (la)

 

 

 

 

La Font Moixina es troba a tocar del paratge natural dels Aiguamolls de la Moixina. S'hi por arribar a peu, fent una suau caminada, des del mateix centre d'Olot, Parc Nou, seguint l'itinerari 3 del Parc Natural. També hi podeu arribar amb cotxe i aparcar a l'aparcament del restaurant del mateix nom. Des de la mateixa font surt un caminet que condueix a al curt itinerari botànic de la roureda humida de la Moixina.

 

Font de la Moixina

font de la moixina

Des de l'avinguda Sant Jordi a una de les rotondes cal seguir per carretera del les Deus. Continueu fins trobar el segon pàrquing, el del restaurant Font Moixina. Un cop aparqueu el cotxe a la dreta teniu un petit pont que creua el rierol d'aigua i us porta fins la font. Un passeig que no arriba ni als 50 metres.

La font de la Moixina és una bonica font amb 6 brocs d'aigua que data de l'any 1892. L'aigua es canalitzà en un petit rierol envoltada d'una paret de pedra coberta de molsa. Els enormes plataners i altres espècies arbòries tapen l'indret dels rajos directes del sol. Un ambient humit i verd que convida al relaxament i la calma.

font de la moixina

Si pugeu les escales que queden a la dreta de la font arribareu a una part lateral del restaurant i d'allà a l'itinerari botànic.

 

La roureda humida de la Moixina (itinerari botànic)

La roureda humida de la Moixina

Passada la font, a la dreta,  el camí continua endinsant-se en un bonic espai verd. El restaurant de la Moixina us queda a la dreta. Podeu fer una bonica volta i resseguir el curt itinerari botànic de la roureda humida. Hi trobareu identificats diferents espècies arbòries d'arbre i plantes en un recorregut circular.

La roureda humida de la Moixina

Imprescindible pujar les escales de pedra completament tapades de molsa i fulles (foto slider). A dalt teniu un petit mirador sobre l'itinerari botànic. Els verds dels arbres i arbustos ho cobreixen tot.

La roureda humida de la Moixina

Des del mateix aparcament de la font Moixina podeu seguir uns metres pel camí asfaltat per on heu vingut.

 

Aiguamolls de la Moixina

aiguamolls moixina

A la dreta teniu diferents entrades a la zona dels Aiguamolls de la Moixina. Molt recomanable.

 

 

+ activitats i rutes Garrotxa

+ rutes a fonts

 

 

 

INSTAGRAM