Quaderns d\'estiu Castellnou Edicions

Què fem?

Museus d’Andorra

  1. Home
  2. »
  3. Museus d’Andorra
adreça:
Carretera Col d'Ordino - Ordino Parròquia d'Ordino
coordenades: 42.5552966 / 1.5322771

 

 

 

Us deixem alguns dels Museus d'Andorra que poden resultar atractius per anar amb nens. Hem fet una tria d'aquells espais museístics per anar en família, a l'enllaç en trobareu més amb les adreces i enllaços. Quin dels museus d'Andorra per visitar amb nens vols descobrir? Voleu conèixer el món de les bicicletes, la història dels cotxes o de les motos? Voleu visitar un museu de miniatures on hi ha exposades peces del mestre ucraïnès Nikolai Syadristy, considerat el geni mundial de la miniatura? També hem inclòs el Centre d'Interpretació del Ferro de la Massana.

 

Museus d'Andorra per visitar amb nens

Museus d'Andorra

Hem fet una selecció petita d'aquells que poden resultar més atractius per anar amb infants.

Museu Nacional de l'Automòbil - Encamp

El fons, integrat en bona part per peces procedents de diverses col·leccions privades, és considerat un dels més importants d’Europa quant als cotxes i un referent mundial pel que fa a les bicicletes.

Museu de la moto - Canillo

El Museu de la Moto de Canillo, o Museu de les Dues Rodes (M2R), és l'únic d'aquestes característiques al Principat d'Andorra i pretén retre homenatge a aquest vehicle entranyable que mereix, sens dubte, un lloc a les pàgines de la nostra història.

Museus d'Andorra

Bici Lab Andorra - Andorra la Vella

Bici Lab Andorra (BLA) és un centre on experimentar les potencialitats de la bicicleta com a element de mobilitat sostenible, d’estil de vida saludable o com a motor econòmic; un lloc que vertebra l’atractiu natural que té Andorra per la pràctica esportiva de la bicicleta.

MW Museu de l’Electricitat - Encamp

El MW Museu de l’Electricitat proposa un recorregut per descobrir què és l’energia i l’evolució històrica de la producció elèctrica a Andorra. Podreu experimentar i comprovar diverses lleis de l’electricitat amb divertits experiments didàctics i veure la sala on es troben els generadors que produeixen electricitat.

Museu de la Miniatura - Ordino

L'única exposició permanent del mestre ucraïnès Nikolai Syadristy, considerat el geni mundial de la miniatura. Les obres presenten temes històrics, culturals, filosòfics, plàstics i variats. Elaborades amb or, platí i matèries naturals, cada creació presenta un problema tècnic diferent perfectament resolt per l'artista. Les 14 peces representen vuit anys de treball i s'han d'observar amb un microscopi.

El Museu La Massana Còmic - Joan Pieras

El Museu La Massana Còmic - Joan Pieras, gestionat per l'Associació Andorrana del Còmic, la Il·lustració i l'Animació, té com a objectiu preservar i promocionar l'important fons gràfic i bibliogràfic que conserva i organitzar exposicions temporals, tallers i activitats sobre el còmic, la il·lustració i l'animació.

 

Museus d'Andorra

La Farga Rossell - Centre d'Interpretació del ferro - La Massana

La Farga Rossell només va funcionar durant tres dècades (1842-1876). Al segle XXI es va reobrir, després de reconstruir-la, com a centre d’interpretació que explica el procés de transformació del mineral de ferro en lingots i la seva comercialització posterior als mercats catalans. Un espectacle immersiu i diversos audiovisuals introdueixen el visitant en el món del ferro i, a més, també es pot gaudir in situ d’una demostració de com funcionava el martinet.

*El punt del mapa correspon al Museu de la Miniatura d'Ordino.

Senders màgics amb valors afegits

ruta el bosc del minairons

El valor afegit dels petits senders màgics de Macarulla es troben en la ruta i en els diversos elements que conformen la descoberta, els jocs i les sorpreses “amagades” de cada traçat. Han estat ideats i fets per artistes i artesans locals amb materials nobles i respectuosos amb el medi natural, com ara la fusta, el ferro, la pedra i altres, i estan plenament integrats en el paisatge.

A les oficines de turisme trobareu els quaderns que permetran descobrir a cada família els petits senders màgics de Macarulla. A més, una vegada realitzat l’itinerari, us podreu descarregar el diploma que us acreditarà com a “macarulles”.

 

 

Altres llocs d'interès

+ Andorra amb nens

+ museus de Catalunya

 

 

INSTAGRAM