Què fem?

El bosc dels Menairons

  1. Home
  2. »
  3. El bosc dels Menairons
adreça:
Pal Parròquia La Massana
coordenades: 42.537330 / 1.480423

 

 

 

El bosc dels Menairons és el primer dels itineraris Macarulla creat per Andorra Turisme. L'itinerari vol fer més accessibles i entretingudes les passejades per la muntanya per als més petits. Situat al poble de Pal hi trobem l'entrada del camí de les pedres blanques on hi ha el bosc dels Menairons. Un itinerari amb diverses parades on aviat trobem unes maletes que són del corb Corax i la seva parella. Descobreix les seves aventures i descarrega’t el díptic per a saber-ne més.

 

El bosc dels Menairons - itinerari Macarulla

  • Distància: 4 Km
  • Temps: 2 hores aproximadament
  • Dificultat: fàcil
  • Inici: 42.537330, 1.480423

*La macarulla andorrana és una pinya de pi pinyer.

Una excursió amb l'afegit d'anar trobant objectes i cases als arbres d'aquests alegres i entremaliats éssers boscans.  En aquesta ruta ubicada a la parròquia de La Massana, podreu descobrir el món fantàstic d’aquests éssers mítics que viuen als boscos del Principat. Alhora que a través del llibret aprendreu a cercar la flora i fauna de l'entorn.

ruta el bosc del minairons

La feina dels menairons de Pal

Els menairons de Pal tenen una feina encomanada des de fa molts i molts anys. Sabeu quina és? Doncs protegir les pedres blanques d’Andorra i tenir-ne cura. No cal que les busqueu perquè no les trobareu; estan soterrades al terra d’aquest bosc i són un dels tresors més preuats de les Valls. Sabeu per què? Perquè, gràcies a elles, els nens i nenes d’Andorra tenen molta imaginació.

ruta el bosc del minairons

ruta macarulla el bosc dels menairons

ruta el bosc del minairons

Per fer els Macarulla disposareu d’una guia d’activitats amb la qual cada família descobrirà la història del sender màgic que està fent. La guia (guia format PDF) també us aproparà a la vida natural, fauna i flora, del camí escollit; a més us explicarà creences populars andorranes.

Massa, el tamarro de La Massana

Troba els Tamarro d'Andorra Massa

veure els 7 tamarros d'Andorra (localitzacions)

 

Senders màgics amb valors afegits

ruta el bosc del minairons

El valor afegit dels petits senders màgics de Macarulla es troben en la ruta i en els diversos elements que conformen la descoberta, els jocs i les sorpreses “amagades” de cada traçat. Han estat ideats i fets per artistes i artesans locals amb materials nobles i respectuosos amb el medi natural, com ara la fusta, el ferro, la pedra i altres, i estan plenament integrats en el paisatge.

A les oficines de turisme trobareu els quaderns que permetran descobrir a cada família els petits senders màgics de Macarulla. A més, una vegada realitzat l’itinerari, us podreu descarregar el diploma que us acreditarà com a “macarulles”.

 

 

Altres llocs d'interès

+ Andorra amb nens

+ jardins i arborètums

 

 

INSTAGRAM

 

 

etiquetes: