Què fem?

La poció de la bruixa Quela

  1. Home
  2. »
  3. La poció de la bruixa Quela
la pocio de la bruixa quela
la pocio de la bruixa quela
la pocio de la bruixa quela
la pocio de la bruixa quelala pocio de la bruixa quelala pocio de la bruixa quela
adreça:
carretera Engolasters - Les Escaldes Parròquia Escaldes-Engordany

 

 

 

El circuit de La poció de la bruixa Quela està situat a la parròquia d’Escaldes-Engordany i us aportarà una pinzellada de les llegendes i creences relacionades amb les bruixes al país. Quela, l’última bruixa coneguda a Escaldes-Engordany, és la protagonista d’aquesta aventura, on la recerca de la poció de la felicitat serà tot un repte per als aspirants a convertir-se en bruixots.La ruta està situada al Bosc de les Molleres a Engolasters.

 

La poció de la bruixa Quela - itinerari Macarulla

  • Distància: 3 Km
  • Temps: 2 hores aproximadament
  • Dificultat: moderada (pensada per a infants de 4 a 12 anys)
  • Inici: 42.517536 - 1.570974

*La macarulla andorrana és una pinya de pi pinyer.

La bruixa Quela, la més estimada de les valls d’Andorra, preparava la poció de la felicitat al bosc de les Molleres quan, de sobte, un fum verd i pudent l’ha deixada asseguda a terra i sense memòria. Abans d’entrar al bosc, agafeu
una macarulla (pinya) com a amulet i repetiu aquest conjur de protecció:

PLUIT ET SOLIS EST,
VENEFICAE PECTUNT.
PLUIT ET SOLIS EST,
VENEFICAE LUGENT.

Una vegada fet el jurament, ja podreu continuar el camí...

file:///C:/Users/Jordi/Downloads/148x210_Macarulla_Bruixes_CAT_Mod.pdf

Descarregueu-vos el track i el pdf tots els punts i activitats de la ruta AQUÍ.

El punt de sortida es troba al començament del camí del circuit de les Fonts, a la carretera d’Engolasters i a poca distància del llac. La ruta està dissenyada perquè els petits de la casa i la família descobreixin de manera lúdica les creences i les llegendes relacionades amb les bruixes a Andorra. També per conèixer els usos medicinals d’algunes de les plantes autòctones de la zona. Per jugar i fer les activitats, compteu amb l’ajuda de la guia de l’itinerari.

La bruixa Quela

file:///C:/Users/Jordi/Downloads/148x210_Macarulla_Bruixes_CAT_Mod.pdf

L’itinerari “La poció de la bruixa Quela” està situat a tocar del circuit de les Fonts d’Engolasters, a la parròquia d’Escaldes-Engordany. La ruta preten inicia els més joves al senderisme a través de diversos jocs i activitats, sota la temàtica del fantàstic món de les bruixes.

file:///C:/Users/Jordi/Downloads/148x210_Macarulla_Bruixes_CAT_Mod.pdf

Al final del recorregut hi ha una zona de berenador per fer una pausa abans d’iniciar el camí de tornada. A prop també teniu el Tamarro Caldes i a pocs metres podreu gaudir d’unes vistes panoràmiques des del mirador de les Fonts.

servei gratuït de bus

Donat que és un espai concorregut durant el període estival i la zona d’aparcament és limitada, s'aconsella utilitzar el servei gratuït del “Bus a la demanda”. El servei recull els passatgers en qualsevol lloc de la parròquia on hi hagi accés rodat i els deixa just a l’accés de la ruta. Es pot descarregar l’app per reservar-lo aquí.

 

Caldes, el tamarro d'Escaldes-Engordany

Caldes, tamarro Escaldes-Engordany

veure els 7 tamarros d'Andorra (localitzacions)

Senders màgics de Macarulla amb valors afegits

ruta el bosc del minairons

El valor afegit dels petits senders màgics de Macarulla es troben en la ruta i en els diversos elements que conformen la descoberta, els jocs i les sorpreses “amagades” de cada traçat. Han estat ideats i fets per artistes i artesans locals amb materials nobles i respectuosos amb el medi natural, com ara la fusta, el ferro, la pedra i altres, i estan plenament integrats en el paisatge.

A les oficines de turisme trobareu els quaderns que permetran descobrir a cada família els petits senders màgics de Macarulla. A més, una vegada realitzat l’itinerari, us podreu descarregar el diploma que us acreditarà com a “macarulles”.

 

Altres llocs d'interès

+ Andorra amb nens

 

 

INSTAGRAM

 

 

etiquetes: