Què fem?

Circuit de les fonts a Engolasters

  1. Home
  2. »
  3. Circuit de les fonts a Engolasters
adreça:
Encamp, Parròquia d'Encamp

 

 

 

El Circuit de les fonts a Engolasters és el primer circuit adaptat d'Andorra. S'ha preparat amb materials i tècniques específics com textura, colors... per fer-lo accessible a tothom. Així els invidents o les persones amb deficiència visual poden percebre, i anticipar, possibles obstacles amb l’ajut del bastó. Té un total de 2,8 Km dels quals 1,2 estan adaptats. El traçat adaptat és completament pla i apte per anar-hi en cotxet. Més que una excursió resulta un agradable passeig pel mig del bosc a la recerca de les fonts.

 

Circuit de les fonts a Engolasters, Escaldes-Engordany. Dades i mapa

  • Distància: 1,2 km (anada pel circuit adaptat)
  • Temps: 35 min (anada)
  • Desnivell: 0m
Circuit de les fonts a Engolasters a Escaldes-Engordany
El tram adaptat del circuit està a la zona del mirador.

Circuit de les fonts a Engolasters, Escaldes-Engordany. Itinerari

Circuit de les fonts a Engolasters a Escaldes-Engordany

Per anar a l'inici del circuit heu d'agafat la carretera CS-200 des d'Escaldes-Engordany en direcció al Llac d'Engolasters. Uns 500 m abans d'arribar al llac trobareu el pàrquing del circuit de les fonts. Al llarg del circuit anireu trobant pals informatius sobre la repoblació del bosc.

Circuit de les fonts a Engolasters a Escaldes-Engordany
 circuit esportiu (no adaptat)
Paral·lel al circuit transcorre un circuit esportiu, aquest si que té desnivells, pujades i baixada, i disposa d'alguns aparells gimnàstics.
Circuit de les fonts a Engolasters a Escaldes-Engordany
Circuit de les fonts a Engolasters a Escaldes-Engordany

El Circuit de les Fonts comença a l’aparcament i s’allarga fins la zona del berenador dels Corralets, on hi ha la tercera font.

  • El camí, ample, tranquil i ben cuidat, passa per un túnel i uns apropa a un mirador de vistes espectaculars sobre la vall. Durant l'itinerari anireu trobant les 4 fonts naturals del recorregut: la Font de les Ordigues, la Font de les Molleres, la Font dels Corralets. Finalment hi ha la Font de la Closa, però no està dins l'itinerari del circuit adaptat.
  • El tram final del recorregut forma part del GR-11 i a la font hi ha una zona de pícnic. Disposa de taules de fusta i una caseta amb graelles per fer una barbacoa.
  • La tornada la podeu fer refent el camí (circuit adaptat) o seguint pel traçat del circuit esportiu (no adaptat).

 

Caldes, el tamarro de Escaldes-Engordany

Caldes, tamarro Escaldes-Engordany

veure els 7 tamarros d'Andorra (localitzacions)

 

Altres llocs d'interès

sortir amb nens  a Andorra