Què fem?

Museu d’història de la joguina

  1. Home
  2. »
  3. Museu d’història de la joguina
adreça: Rambla Antoni Vidal, 48-50
adreça:
Sant Feliu de Guíxols Baix Empordà (el)
Club Súper3: No. gratuït > 9 anys i socis Cavall Fort

 

 

 

El Museu d'història de la joguina és la col·lecció d'en Tomàs Pla.  La seva afecció va començar a partir de la construcció d’una maqueta de tren elèctric l'any 1982, que va anar ampliant fins arribar a la col·lecció que té avui dia. Es curiós que la primera joguina que va comprar, un tren, va ésser a Sant Feliu de Guíxols.

La col·lecció està formada per més de 6.500 joguines, datades entre els anys 1870-1985, bàsicament de fabricació espanyola. La major part d’elles estan en perfecte estat de conservació i funcionament. Actualment estan exposades al públic més de 2.200 joguines.

 

Museu d'història de la joguina a Sant Feliu de Guíxols

Les visites guiades s'ha procurat estructurar de tal manera que es puguin veure les peces per ordre cronològic. Des de les més antigues, datades dels anys 1870 fins a les més modernes cap el 1980. D'aquesta manera podreu fer un recorregut per la història espanyola dels darrers 100 anys, a traves de les joguines de la col·lecció.

 Museu d'història de la joguina

  • Planta baixa: botiga, exposicions temporals, centre d'acollida, hivernacle,pati modernista i biblioteca.
  • Primer pis: escenografia del 1900,  sala joguines de llauna, sala dels trens, sala de la fusta, sala de la llauna del 1900-
  • Segon pis: sala del teatre, sala de jocs de taula, sala de jocs de plàstic, sala del terror.

 

la botiga del museu

Per als nostàlgics i amants del col·leccionisme. Hi trobareu tota mena de reproduccions de les joguines d'època, que després es podrà veure a l'interior del museu. Reproduccions de Payà, Mariquita Pérez, còpies de joguines de llauna d'altres marques i còpies de jocs de taula. La sala està estructurada a manera d'una antiga botiga de joguines.

 

Altres llocs d'interès

INSTAGRAM