Activitats estiu

Què fem?

Museu Romà de Premià de Mar

 1. Home
 2. »
 3. Museu Romà de Premià de Mar
adreça:
Carrer de la Vil·la Romana s/n - Premià de Mar Maresme (el)
coordenades: 41.4959095 / 2.3608245
horari: de dimecres a divendres: de 10 a 14 h | Dissabtes, diumenges i festius: de 10 a 14 h i de 16 a 18:30 h
telèfon: 662 418 676

 

 

 

El Museu Romà de Premià de Mar té com a missió la preservació, l'estudi i la difusió del patrimoni romà de la zona. Els seus objectius inclouen l'educació, la investigació i la promoció de la cultura romana i la història local. La visita al Museu Romà es realitza amb una audioguia que us condueix pels diferents espais del museu. Consulteu les diferents activitats familiars del Museu Romà així com les que hi ha programades per a escoles.

Museu Romà de Premià de Mar - la visita

Museu Romà de Premià de Mar

Museu Romà de Premià de Mar

Cada visitant porta uns auriculars on, amb l’idioma seleccionat, escolta l’explicació que el guia amb tot el grup pels diferents espais de l’edifici octogonal. La visita comença a la planta del soterrani, on hi ha el jaciment. Els visitants hem de seguir el fil de la narració i caminar per on ens indiquen els llums que a poc a poc s’encenen per marcar el camí.

Museu Romà de Premià de Mar

 • Mapping projectat sobre el gran mosaic restaurat de la Gran Via i continuem per descobrir la zona del Balneum amb el forn i les estances de banys de diferents temperatures.
 • Dominus: és una projecció del Dominus, el propietari de la vil·la, ens guia des del que era l’entrada a l’edifici i diferents pantalles entremig del jaciment ens expliquen la història, la vida i les feines que van fer aquí els romans de l’època tardana.
 • Passejada de descobriment: després de les projeccions, amb el jaciment tot il·luminat, podem anar passejant per totes les estances i espais i descobrir amb calma algunes peces trobades, explicacions detallades del funcionament de cada lloc, veure i tocar una maqueta a escala i observar les reproduccions de la necròpolis.
 • Pujant a la planta 0: en sortir, mentre pugem cap a la planta 0, podem veure de forma resumida la història de Premià de Mar des dels romans fins als nostres dies.

Museu Romà de Premià de Mar

Activitats i tallers per a famílies i grups escolars

activitats familiars Museu Romà de Premià de Mar

A part de les visites, també s’ofereixen activitats per a grups diversos (estudiants de primària, d’ESO o universitaris, públic
general…) Diferents tallers relacionats amb el període romà que es poden realitzar juntament amb la visita o per separat. Consulteu el calendari d'activitats familiars del Museu Romà.

activitats familiars Museu Romà de Premià de Mar

 • Fem d’arqueòlegs: Aprendrem com és la feina dels arqueòlegs a partir d’una simulació d’excavació i la troballa de fragments de materials diversos.
 • Materials i oficis romans:
  • Figulus (terrissaire) i musivarius (constructor de mosaics) Els romans foren uns excel·lents artesans i constructors.
  • Filar, teixir i tenyir en època romana: Ens introduirem en la cultura del vestit i la simbologia del color en relació amb els estrats socials de l’època romana.
 • Enigmes del món romà: Patrimoni arqueològic. S’introdueix l’activitat amb la projecció d’un audiovisual sobre l’ocupació ibèrica i romana a la zona del Maresme i el jaciment de Can Ferrerons.
 • Jocs romans: En aquesta activitat els nens poden descobrir com era la vida d’un nen romà i conèixer quins eren els jocs amb què
  s’entretenia.
 • Activitats familiars del Museu Romà: es tracta d'activitats lúdiques per a tots els públics organitzats de manera puntual i especialment adreçats a famílies amb nens.

Consulteu el material didàctic adreçat a mestres i estudiants.

 

Exposicions temporals

També s’oferiran exposicions temporals relacionades amb el món romà o l’arqueologia, siguin historiogràfiques, científiques, tècniques o artístiques. Aquestes exposicions es faran en un espai del Museu que encara s’està reformant. Ben aviat se’n farà l’obertura.

Un edifici octogonal

Museu Romà de Premià de Mar

Un monument arqueològic únic a Catalunya per les seves característiques, la seva planta octagonal i el seu excel·lent estat de conservació.

Un Museu accessible

 • El recorregut del Museu Romà és lliure de barreres arquitectòniques i disposa de rampes i ascensors per a persones amb mobilitat reduïda.
 • Disposa d’una maqueta a escala de l’edifici octogonal perquè les persones invidents puguin descobrir-lo amb el tacte.
 • Les audioguies les trobareu en català, castellà, francès i anglès.

 

Altres activitats amb nens

+ Maresme amb nens

 

INSTAGRAM