baner tram baix

Què fem?

Monestir de Sant Pere de Rodes

  1. Home
  2. »
  3. Monestir de Sant Pere de Rodes
adreça:
Port de la Selva Alt Empordà (l')

 

 

 

Al capdamunt de la serra de Verdera s'aixeca un dels conjunts monumentals més interessants per conèixer el món medieval. En aquest espai es reuneixen tres elements que representen els puntals de la societat feudal: els que resen, al monestir de Sant Pere de Rodes; els que produeixen, al poblat de Santa Creu, i els que lluiten, al castell de Verdera. Visitem el Monestir amb nens per descobrir-lo per dins i per gaudir de l'entorn i de les fantàstiques vistes.

 

Monestir de Sant Pere de Rodes. La visita

Monestir de Sant Pere de Rodes

Monestir de Sant Pere de Rodes

La Isabel, des del blog Pasajes y paisajes, ens recomana la visita a l'espectacular Monestir. La visita al Monestir i el seu entorn, depenent del ritme i parades a fer fotos, pot durar de 2 a 3 hores. Es pot fer amb nens però cal tenir en compte que no és accessible i no s'hi pot accedir en cotxet a tots els racons.

Monestir de Sant Pere de Rodes

Monestir de Sant Pere de Rodes

Per accedir al Monestir de Sant Pere de Rodes cal agafar la N-260 que va cap a Figueres a Llançà i desviar-se per la GI-204 en direcció a Vilajuïga. Després seguir per la GIP-6041 fins l'aparcament. El conjunt monumental pertany al municipi del Port de la Selva.

visitar el Monestir de Sant Pere de Rodes amb nens

Monestir de Sant Pere de Rodes

Monestir de Sant Pere de Rodes

  • Des de l'aparcament cal fer un agradable passeig fins l'entrada del Monestir d'uns 500 metres. Aquí ja podreu gaudir de les impressionants vistes i del fantàstic entorn.
  • La visita del Monestir es pot fer de manera lliure o fent una visita guiada. Si opteu per fer la visita lliure us recomanem agafar l'auto-guia, gratuïta, per no perdre's cap detall.
  • S'entra per l'accés principal on hi ha la gran nau central. El conjunt monumental és d'estil romànic i s'estructura al voltant del claustre. Es va construir amb terrasses per aprofitar millor els desnivells del terreny. La torre i el campanar són les dues parts més característiques i identificadores.
  • Es recomana anar seguint l'itinerari segons s'indica a l'auto-guia. La primera part us condueix per la part interior, l'església, la cripta, els claustres (el principal i un del nivell inferior). Continueu visitant l'interior de la torre i si visiteu totes les estances baixareu per unes estretes i fosques escales.
  • La part exterior és també molt recomanable i atractiva. Si teniu sort d'anar-hi en dies clars les vistes són impressionants. L'arquitectura del Monestir es pot gaudir tant des del mateix recinte com des de l'exterior a certa distància.

 

voltants del Monestir de Sant Pere de Rodes

Monestir de Sant Pere de Rodes

Si heu arribat fins el Monestir us recomanem aprofitar el dia fent alguna petita excursió o caminada.

Castell de Sant Salvador de Verdera (castell de Saverdera)

del Monastir de sant Pere de Rodes al Castell Saverdera

  • Podeu pujar fins el castell de Saverdera, a l'enllaç teniu la descripció de la ruta. L'itinerari comença a la sortida del Monestir i està inclosa dins la llista dels 100Cims de la FEEC.
  • De tornada a l'aparcament podeu desviar-vos i seguir el camí que us porta fins l'antic nucli de la Santa Creu de Rodes. Actualment està força enrunada però si que val una visita tot fent un agradable i suau passeig.

 

*Podeu comprar l'entrada només al castell o fer-ho amb un passi conjunt a 29 museus i monuments de Catalunya.

 

Passi anual a 29 museu i monuments de Catalunya

de Bat a Bat pel Patrimoni cultural de Catalunya

Passi anual per a museus i monuments històrics de Catalunya

Amb el Passi anual per a museus i monuments històrics de Catalunya podreu entrar fins a 29 instal·lacions culturals tantes vegades com vulgueu amb l'entrada de temporada. S'hi inclouen MAC Empúries, MAC Tarragona, Sant Pere de Rodes, Museu d'Art de Girona, Museu de la Ciència i de la Tècnica...  Des de les Terres de Ponent fins a les Terres de l'Ebre, i des dels cafès de Girona fins als mercats de Barcelona, endinseu-vos en algunes històries extraordinàries i tresors culturals únics. Menors de 16 anys entrada gratuïta.

Podeu comprar el passi a través de totnens.

Altres llocs d'interès