baner tram baix

galetes de gingebre amb mel
| | | |

Recepta de galetes de gingebre (2 receptes)

recepta galetes gingebre de nadal

Hem tornat a actualitzat la recepta de galetes de gingebre, bàsicament reduint la quantitat de mantega i incorporant-t’hi mel. I hem provat una nova manera d’afegir la mantega, escalfant-la amb la mel, el sucre, i les espècies aromàtiques (gingebre, canyella i nou moscada). Creiem que ara si que hem trobat la recepta definitiva. Tot un èxit. Molt ràpides de fer i queden molt bones. Els nens us poden ajudar o fer-les ells sols. I, tots, grans i petits, les podeu decorar i tallar de mil i una formes i colors.

Recepta de galetes de gingebre per fer amb els nens (recepta 1)

galetes de gingebre amb mel

Buscant per internet hem trobat variants de les galetes, com també acostuma a passa amb la resta de receptes. Una mica d’aquí, una mica d’allà i algun toc personal hem preparat les galetes. Nova recepta desembre 2022 (creiem que la definitiva).

Ingredient galetes de gingebre (recepta 1)

  • 225 gr de farina de rebosteria
  • 90 gr. de mantega
  • 35 gr. de sucre morè
  • 50 gr. de mel
  • 1 ou mitjà
  • 1 cullereta de llevat
  • 1 cullereta de canyella en pols
  • 1 cullereta de gingebre en pols (millor del fresc, l’aroma és diferent)
  • 1 cullereta de nou moscada

Gingebre: Nosaltres tenim un parells de talls de gingebre al congelador i el ratllem al moment, quan el necessitem. L’aroma s’ho val i el sabor, també.

Elaboració galetes de gingebre amb mel (recepta 1)

  • Escalfar la mantega, el sucre i la mel a foc lent. Afegir-hi el gingebre, la canyella i la nou moscada. Barrejar i deixar refredar. D’aquesta manera fonem el sucre i després no es noten els trossets.
  • En un bol tamisar la farina i el llevat. Incorporar l’ou batut i la barreja que hem fet amb la mantega.
  • Barrejar fins que quedi una massa homogènia. No massa estona.
  • Embolicar la bola en film i deixar a la nevera uns 30 minuts,
  • Estendre la massa a la taula de treball entre dos fulls de paper sulfurat de 3 o 4 mm, segons vulgueu.
  • Deixar la massa un cop estesa al congelador durant uns 15 minuts, així les podreu tallar millor.
  • Tallar amb els talladors de galetes que vulgueu.
  • Enforneu a 180º uns 10 minuts.
  • Treure del forn i deixeu-les en una reixa perquè es refredin. Abans de que quedin fredes espolseu-les amb sucre llustre.

 

Recepta de galetes de gingebre per fer amb els nens (recepta 2)

Ingredient galetes de gingebre (recepta 2)

  • 440 g de farina de rebosteria
  • 125 g de mantega
  • 200 g de sucre morè
  • 150 g de mel
  • 1 ou
  • 1 cullereta de llevat
  • 2 culleretes de canyella en pols
  • 2 culleretes de gingebre en pols (millor del fresc, l’aroma és diferent)
  • opcional: li podeu afegir ratlladura de llimona, nou moscada, clau… segons el gust. També podeu fer dues masses amb especies diferents.

Gingebre: Nosaltres tenim un parells de talls de gingebre al congelador i el ratllem al moment, quan el necessitem. L’aroma s’ho val i el sabor, també.

Elaboració galetes de gingebre amb mel (recepta 2)

Si teniu processadora d’aliment feu-la servir ja que és molt més ràpid de fer.

  • Posar la mantega i el sucre i barrejar bé.
  • Afegir la mel i l’ou. Seguir barrejant fins tenir una pasta homogènia.
  • Tamisar la farina, el llevat i la canyella. Incorporar-ho en dues parts. Si feu servir gingebre ratllat millor incorporar-lo abans o després de la farina ja que la seva humitat farà que s’enganxi al colador.
  • Un cop ho tingueu ben barrejat feu una bola i reserveu-lo a la nevera. Mínim 2-3 hores.
  • Un cop tret de la nevera la massa quedarà un pèl dura. Si voleu la podeu estovar una mica amb les mans.
  • Esteneu-la entre dos fulls de paper sulfurat. Nosaltres hem fet servir aquest corró amb mesurador i hem seleccionat el gruix de 6mm.
  • Talleu-les amb el tallador que tingueu.
  • Enforneu durant 8 minuts a 200º. A nosaltres ens han quedat (la versió estrelles) ben torradetes. La segona fornada l’hem posat a 180º i han quedat més blanquetes i toves. Trieu segons us agradin.

Galetes de gingebre amb efecte vitrall

recepta galetes gingebre de nadal

Necessiteu dos talladors, a poder ser amb la mateixa silueta. Nosaltres no en tenim i hem fet servir els estris de la mànega pastissera. Un per fer els forats grans i l’altre els petits. Podeu fer servir qualsevol objecte petit que tingueu a la cuina. I, amb una mica de traça, fins i tot podeu fer el forat amb un ganivet. D’aquesta manera tindreu una galeta amb forat. Poseu la galeta amb forat a la safata del forn. Al forat poseu-li un caramel. Enforneu les galetes. El caramel es fondrà i quedarà com si fos un vitrall.

 

Com decorar les galetes de gingebre

Cada nen pot decorar les galetes de gingebre com més li agradi. Queden molt bé amb mini lacasitos o caramels similars. També es poden decorar amb sucre llustre o utilitzant els productes de decoració que trobareu al mercat.

 

Veure més decoracions i receptes de galetes

Galetes de gingebre per penjar a l’arbre de Nadal

Recepta de galetes de gingebre per fer amb els nens

Només us cal fer un forat a la galeta abans de posar-la al forn. Després, un cop freda la podeu decorar i passar-li una cinta per penjar. Mireu la recepta d’aquestes galetes estrelles.

Què poden fer els petits cuiners?

Depenent de l’edat poden fer més o menys coses. Son molt fàcils de fer i les poden fer pràcticament sols, només cal vigilar amb el forn i si les feu amb caramels cal anar amb compte que cremen molt. Pesar, barrejar, tamisar, estendre la massa, tallar… i sobretot decorar.

Ep, i a menjar segur que s’hi apunten!

Bona cuina!!!

+ receptes de galetes

+ receptes de Nadal amb nens

Save

Save

Entrada similar

4 Comentaris

  1. Bon dia! Vaig fer les galetes fa tres setmanes amb l’altre recepta i, pel nostre gust, em van quedar més bones. Em podreiu pasar la recepta antiga sense modificar? Moltes gràcies!!!

    1. Hola Neus,

      Acabem d’incorporar l’antiga recepta amb els ingredients i l’elaboració.

  2. He fet la vostra recepta de galetes de gingebre ( recepta 1) i han quedat boníssimes !!! De moment la millor i més senzilla que he trobat, així amb el vostre permís la guardo per repetir !!👏

    1. Hola Candela,
      Nosaltres, després de provar diferents receptes, també ens quedem amb aquesta. Boníssimes. Gràcies per comentar-ho!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat