Galetes de mantega trencaclosques
Teníem una bola de massa de galetes de mantega a la nevera i uns talladors per estrenar. Així, doncs, quan hem tingut un moment ens hi hem posat. Hem fet aquestes galetes de mantega trencaclosques decorades amb xocolata blanc i coco ratllat. El més complicat és triar la decoració de les peces del trencaclosques. Com que som de fer coses fàcils de seguida ho hem tingut. Petits cuiners i vosaltres com decorareu el trencaclosques?
Galetes de mantega trencaclosques. Ingredients
Amb les quantitats que detallem ens han sortit dos tipus de galetes. Totes les galetes trencaclosques que veieu, dues extres de nous i un ninot. Primer ja havíem fet les galetes de Sant Jordi, roses i escuts glacejats.
Ingredients
- 200gr. de mantega
- 250gr. de sucre
- 1 ous
- 500gr de farina
- decoració: xocolata blanca, praliné i coco ratllat.
Galetes de mantega trencaclosques. Elaboració.
- En un bol poseu la mantega pomada a temperatura ambient. Afegiu-li el sucre i bateu manualment amb la vareta de cuina fins que us quedi una massa cremosa.
- Incorporeu l’ou i barregeu fins integrar-lo a la massa.
- Afegiu la farina. Nosaltres l’hem passat primer pel colador perquè no quedi cap grumoll. Primer hem barrejat amb la vareta de cuina i després amb les mans. Veureu que de seguida agafa consistència.
- Esteneu la massa en la superfície de treball prèviament enfarinada. Passeu-hi el corró, si teniu un com el nostre amb adaptador de gruixos escolliu el de 6mm. Si no en teniu, cap problema, mireu d’estendre la massa amb el mateix gruix de manera uniforme.
- Amb els talladors aneu preparant les galetes i posant-les a la safata per anar al forn.
- Enforneu a 160º durant uns 15 minuts. Controleu vosaltres ja que depèn molt de cada forn.
- Deixeu-les refredar abans de decorar.
Com decorar galetes com a peces trencaclosques
Aquesta part ja depèn de l’habilitat de cada petit cuiner. Nosaltres, que mirem de fer decoracions molt fàcils i bàsiques, hem decorat aquestes peces amb xocolata i coco.
- Munteu el trencaclosques que voleu, el nostre té 16 peces.
- Foneu la xocolata al microones. La blanca i la de praliné.
- Agafeu amb els dits com si fos una pinça la galeta i suqueu-la a la xocolata. Si agafa xocolata en excés la traieu-la amb un ganivet. Poseu la galeta al seu lloc. Feu el mateix amb les 16 galetes.
- En el nostre cas hem decidit que les 4 del mig portaran coco ratllat per sobre. Així doncs, les empolsinem amb coco.
- Com que volíem fer una tira de xocolata praliné deixem que es refredi una mica la xocolata blanca. Mentre anem decorant al nostre aire la resta de peces.
- Hem posat la xocolata de praliné en una bossa amb una boca de la mànega pastissera. Amb compte hem anat fent la ratlla.
- Deixeu que la xocolata es solidifiqui bé.
No hem estès l’últim tros de massa. Hi hem incorporat nous picades i una mica de canyella. N’hem fet dues boles i les hem xafat una mica amb les mans. Dues cookies, a la nostra manera, amb la resta de xocolata blanc i de praliné.
Abans de menjar-vos una peça cal fer el trencaclosques!
Què poden fer els petits cuiners?
Encara que com sempre depèn de cada edat poden preparar les galetes pràcticament sols. Segur que ja son uns experts cuiners de galetes i ja saben barrejar, tamisar, fer anar el corró i fer servir el tallador de galetes. L’extra del divertiment de la recepta és la decoració. Feu una decoració que ajuntant un nombre determinat de peces faci una composició, dibuix… al vostre aire.
Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !
Bon profit!!!
+ galetes per fer amb els nens