Com fer bombons tipus Ferrero Rocher a casa
Amb el fred arriben els bombons Ferrero Rocher. Avui us mostrem dues maneres de fer-los. La base és la mateixa però cadascuna té les seves singularitats en els ingredients i en la manera de preparar-los. La utilització de cereals o neules marquen la diferència, totes dues, però, agradaran als amants del la xocolata. Us deixem dues receptes de com fer bombons tipus Ferrero Rocher a casa. En ambdues receptes fan servir la crema de xocolata Nutella, però si voleu també la podeu fer a casa. Els petits cuiners us poden ajudar, a barrejar ingredients, pica les avellanes, embolicar els bombons o a escurar el bol.
Com fer bombons tipus Ferrero Rocher a casa. Receptes per a petits cuiners
Els bombons no són complicats de fer encara que treballar la xocolata no sempre és fàcil. S’ha de tenir en compte que de seguida queda pastós i enganxós fora de la nevera. Cal fer les boles i els arrebossats sense encantar-se gaire. Si veieu que no es pot treballar bé poseu la massa a la nevera i deixeu-la refredar i compactar. Paciència, després, quan us els mengeu us en llepareu els dits.
Les dues receptes que us portem són molt similars i adaptables. Podeu substituir les neules pels cereals, fer un arrebossat amb trossets de neules i no incorporar-les a la crema de xocolata, arrebossar amb fideus de colors… També podeu triar la cobertura entre xocolata negra, amb llet o blanc. En les dues receptes s’ha fet servir Nutella però la podeu canviar-la per Nocilla o fer la crema de xocolata i avellanes vosaltres.
Bombons tipus Ferrero Rocher amb cereals
Ingredients (per a 12 bombons)
- 50 gr de xocolata per la cobertura
- 12 avellanes senceres
- 50 gr d’avellanes (tallades a trossets per l’arrebossat final)
- 15 gr de cereals tipus Corn Flakes
Preparació
- En aquesta recepta es fa servir un motlle de silicona per a bombons. La forma del motlle no té importància ja que després li podeu donar la forma arrodonida dels Ferrero Rocher.
- Posar Nutella a cadascun dels forat del motlle.
- Afegir-li una avellana i cobrir-lo amb més crema de xocolata. Deixar-ho al congelador.
- Fondre el xocolata de la cobertura.
- En un bol posar els cereals i trencar-los una mica.
- Treure els bombons de la nevera. Passar-los pels cereals, després pel xocolata desfet i finalment pels trossets d’avellana. Mirar de fer boles però recordeu que cal anar ràpid perquè no es fongui el xocolata a les mans.
- Deixeu els bombons a la nevera.
Bombons tipus Ferrero Rocher amb neules
Ingredients (per a 20 bombons)
- 100 gr de neules
- 175 gr d’avellanes torrades i sense pell
- 200 gr de Nutella
- 250 gr de xocolata per la cobertura. Podeu fer la meitat amb xocolata blanca i xocolata negra.
Preparació
- Triturar les avellanes en una batedora. No ha de quedar molt fi. Nosaltres les piquem al morter, primer les avellanes fins que quedin a trossets. Reserveu un grapat d’avellanes picades per la cobertura. Després afegim les neules per trencar-les.
- Barrejar els ingredients amb la Nutella. Deixeu refredar la massa a la nevera per poder-la treballar millor. Unes 2 hores.
- Treure la massa de la nevera i agafar el xocolata amb l’ajut d’una cullera. Poseu una avellana i feu boles. Heu d’anar ràpid perquè el xocolata no es fongui.
- Deixeu les boles en un plat i torneu a posar-les a la nevera. Mentre, foneu el xocolata de la cobertura. Un cop fosa deixeu que es refredi una mica abans de cobrir els bombons.
- Banyeu els bombons amb la cobertura i tireu-li per sobre les avellanes que heu reservat.
- Torneu a posar els bombons a la nevera. Un cop ben freds els podeu guardar en un pot de vidre o embolicar amb paper d’alumini.
Bona cuina!!!
+ especial Nadal amb nens
+receptes de xocolata