recepta torró de coco per fer amb nens
Ens agrada molt el coco i aquest any ens hem decidit a fer la nostra recepta de torró de coco. Una recepta molt fàcil i ideal per fer amb els nens, que d’això es tracta. Pesar, barrejar ingredients és ben senzill, molt més atractiu per als petits cuiners és muntar les clares a punt de neu. Els podeu ajudar, evidentment, però l’elaboració és ràpida només hauran de tenir una mica de paciència a que la barra agafi consistència per després decorar-la al seu gust. Capa de xocolata, lletres, amb lacasitos…
Proveu de fer les boletes de coco amb llet condensada !
recepta torró de coco. Ingredients
Us deixem la recepta torró de coco per fer amb nens que fem nosaltres. A la majoria de receptes que hem trobat les quantitats de coco i ametlla és la mateixa. Nosaltres li hem afegit una mica més de coco!
- 125 gr de coco ratllat
- 100 gr farina d’ametlla
- 200 gr sucre llustre
- 2 clares d’ou (*)
- ratlladura de llimona (opcional)
- un pessic de sal (per muntar la clara)
- xocolata, lacasitos, fideus… per la decoració (opcional)
(*) Amb dues clares ens ha quedat un pèl tou, creiem que amb una clara d’un ou gran n’hi hauria prou.
recepta torró de coco per fer amb nens. Elaboració
Com preparar la massa del torró
Prepareu la balança i peseu els ingredients, una tasca que els nens poden fer sense problemes.
- Aneu pesant els ingredients i poseu-los dins un bol.
- Barregeu bé el coco, el sucre, la pell de llimona i l’ametlla.
- Ara cal batre bé les dues clares a punt de neu. Recordeu posar-hi un pessic de sal.
- Un cop tingueu les clares a punt de neu aneu-les incorporant al bol amb la resta d’ingredients. La massa uns quedarà una mica enganxosa.
Prepareu el motllo.
- Si no teniu cap motllo especial per a torrons, cap problema, podeu fer servir un envàs de llet tallat. Poseu-hi paper sulfurat perquè no s’enganxi. Nosaltres hem fet servir el motllo de plàstic d’un torró de xocolata cruixent que teníem. Li hem posat paper sulfurat.
- Poseu la massa ben escampada dins del motllo. Doneu-li un cop al taulell perquè acabi de baixa bé.
- Tapeu el torró amb paper sulfurat. Ara us cal utilitzar una peça de pes per pressionar el torró. Deixeu-lo amb el pes a la nevera com a mínim un dia.
Com decorar el torró de coco
Aquí cada cuiner és lliure de decorar el torró de coco com més li agradi.
- El podeu deixar, tal qual, sense res per sobre.
- Li podeu posar una capa fina de xocolata al vostre gust, blanca, amb llet, negra o un combinat.
- Podeu dibuixar-hi ratlles, la c¡paraula coco, posar-hi lacasitos, fideus de xocolata…
En aquesta recepta de torró de coco li hem posat petits lacasitos de colors per sobre (per fer la foto 😉 ). Abans, però, poseu-li una fina capa de xocolata perquè s’enganxin.
Què poden fer els petits cuiners?
Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos. És molt fàcil només cal pesar els ingredients i barrejar-los bé. Si l’edat els ho permet deixeu que facin anar la batedora per muntar les clares a punt de neu. El que els pot resultar una mica més complicat, al ser la massa enganxosa, és posar-la i repartir-la al motllo. La decoració depèn de cada petit cuiner.
Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !
Bon profit !
+ postres per fer amb nens
+ receptes de Nadal per a nens