Boles de coco amb xocolata
Aprofitant que teníem coco ratllat per fer els panellets hem fet aquestes boles de coco amb xocolata. La recepta és molt fàcil i els nens les poden preparar pràcticament sols. No necessiten forn i es fan amb una mica de llet condensada, condiment que serveix per endolcir i enganxar les boletes. Aquí us deixem més receptes amb coco.
Boles de coco amb xocolata. Ingredients
No us posem les mesures ja que nosaltres les preparem a ull. És a dir, posem el coco que volem i li afegir només la llet condensada necessària per fer la massa.
- coco ratllat
- llet condensada
- xocolata per la cobertura (blanca, amb llet o negra)
Recepta boles de coco amb llet condensada. Elaboració
guardeu les boletes de coco amb llet condensada a la nevera
- Poseu en un bol el coco ratllat. Afegiu una cullerada de llet condensada i barregeu. Més que barrejar amasseu amb les mans tot premsant el coco i la llet condensada.
- Afegiu més llet condensada si veieu que la massa no queda una bola. Millor posar la llet condensada a poc a poc ja que si en poseu molta us quedaran les boles molt dolces.
- Tapeu el bol i deixeu-lo a la nevera un mínim de 30 minuts.
- Un cop la massa ja està ben freda podeu anar fent les boletes. Feu.les amb les mans i premseu-les bé.
- Torneu a deixar les boles a la nevera.
- Ara toca fondre el xocolata per la cobertura. En el nostre cas n’hem fet de xocolata blanca i xocolata amb llet.
- Treure les boles i banyar-les amb la xocolata. Poseu-les a sobre d’un paper sulfurat així no s’enganxarà el xocolata quan es refredi.
- Poseu les boles a la nevera. Quan el xocolata ja estigui freda podeu posar-les en un plat per servir-les.
Variants de presentació
- Podeu deixar les boletes de coco sense cobertura de xocolata
- Els hi podeu posar un lacasito a sobre
- Podeu posar-hi una mica de xocolata a sobre, fent ratlles, un petit botó…
- …
Què poden fer els petits cuiners?
Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos.
Són tan fàcils que els nens ho poden fer tot i tot sols. Fins i tot posar en un bol el xocolata i fondre-la al microones. S’ho passaran molt bé fent les boletes, com si treballessin plastilina. Heu de tenir en compte, però, que si les fan molta força les boles es poden trencar. Cal trobar la força justa 😉
Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !
Bon profit !
+ postres per fer amb nens
+ cuina creativa per a nens a Pinterest