recepta pastís de formatge i llimona
Fa temps que preparem aquesta recepta pastís de formatge per acompanyar un bon cafè. El fem sol, sense base de galetes ni capa de melmelada de decoració. Després de forces provatures destaquem, entre tots els ingredients, l’elecció del iogurt. El pastís surt molt més suau amb iogurts tipus grec. N’hi ha amb llima-llimona però els naturals també us poden servir. En la nova recepta li afegim unes gotes del suc de llimona per donar-li més intensitat.
recepta pastís de formatge i llimona. Ingredients
Us deixem la recepta del pastís de formatge que fem nosaltres. L’hem actualitzat una mica. Ara li posem 4 iogurts, 4 cullerades de sucre i el suc de mitja llimona. (Abans 3 iogurts, 6 cullerades de sucre i no hi posavem suc de llimona). En la nova recepta domina la llimona i resulta més refrescant.
- 4 iogurt grecs ( amb llimona o naturals).
- ratlladura de llimona
- 3 ous mitjans
- 3 cullerades de Maizena
- 4 cullerades de sucre
- 1 cullereta de suc de llimona (opcional)
- 1 terrina de formatge de 200 gr.
recepta pastís de formatge i llimona. Elaboració
Enceneu el forn abans de posar-vos a treballar a 180º.
- En un bol batre bé els ous.
- Incorporar la resta d’ingredients i continuar batent fins que us quedi una massa homogènia.
- Posar-lo al motllo i enfornar durant uns 35-40 minuts. En el motllo rectangular de 40 a 45 minuts a 180º.
- Treure’l del forn i refredar-lo sobre una reixa. Espereu a desemmotllar-lo a que estigui fred, sinó es pot trencar.
Queda més gustós d’un dia per l’altre. Així, doncs, prepareu amb temps aquesta recepta de pastís de formatge i llimona.
Amb les mateixes quantitats fet amb un motlle rectangular o un de quadrat del doble de superfície. Com podeu veure l’aspecte canvia força. El motllos motllos son de silicona, vigileu al treure’ls que es pot trencar. Millor deixar-los refredar completament abans de desemmotllar-los.
Tocs personals al pastís de formatge
La nostra recepta té un aspecte ensopit perquè no li afegim decoració ni base de galetes.
- Decoració. Un cop fred el podeu decorar amb una capa de melmelada. S’acostuma a escollir la de maduixa.
- Base de galeta. Piqueu un bon grapat de galetes. Afegiu una mica de mantega perquè lligui i un polsim de canyella per donar-li gust. Escampeu la galeta al motllo i afegiu-li la massa del pastís. Enforneu.
- Petites porcions: un cop ben fred talleu el pastís en petites porcions. Això us permetrà decorar-lo, si voleu, amb melmelades de diferents gustos i colors.
- 4 iogurts: si li poseu 4 iogurt us quedarà més suau. El varem provar l’últim cop i ens va agradar molt més.
- suc de llimona: és opcional. A nosaltres ens agrada la seva intensitat però igual als nens no els convenç tant. No li poseu i llestos.
Què poden fer els petits cuiners?
Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos. És molt fàcil només cal seleccionar els ingredients i anar-los incorporant al bol. Si l’edat els ho permet deixeu que facin anar la batedora.
Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !
Bon profit !
recepta pastís de taronja
recepta pastís de Santiago
recepta pastís de poma
recepta pastís de iogurt
+ postres per fer amb nens