Recepta de crema de festucs
Buscant idees per als panellets hem arribat a la crema de festucs. Aquest any volem preparar alguns panellets amb praliné i ens hem decidit pels festucs. Veureu que la recepta de la crema de festucs és molt senzilla d’elaborar i els nens us poden donar un cop de mà, que d’això es tracta. Pelar, pesar, picar, barrejar… i menjar. Ep, no llenceu les clofes que les podeu aprofitar per pintar!
Recepta de crema de festucs amb xocolata blanca

Aquestes son les quantitats que hem fet servir per omplir el pot de crema de festucs de la foto.
Ingredients:
- 50 gr. de festucs pelats (mireu que no tinguin massa pell)
- 50 gr de sucre llustre
- 40 ml. d’oli de gira-sol
- 150 gr de xocolata blanca
Com preparar la crema de festucs

Fàcil, fàcil.
- Peleu els festucs mirant d’eliminar la pell.
- Peseu el sucre i els festucs i piqueu-los ben fins a la picadora. Us ha de quedar una massa sorrenca.
- Talleu la xocolata petita. Nosaltres l’hem passat per la picadora, d’aquesta manera la xocolata es desfarà abans.
- Poseu els festucs i la xocolata en un cassó al bany maria i comenceu a barrejar. Incorporeu l’oli. Veureu que ara comença a agafar color verd i canvia a textura.
- Aneu barrejant fins que la xocolata estigui completament desfeta.
- Passeu la crema en un pot de vidre amb tapa.

La crema la podeu untar al pa, galetes, per fer-ne un farcit, per cuinar… i nosaltres aquest any l’hem posat als panellets.
I a gaudir!!
Què poden fer els petits cuiners?
Pelar i pesar els festucs, sense menjar-se’ls tots. Pesar el sucre, la xocolata i mesurar l’oli. Els podeu deixar fondre els ingredients al Bany Maria. Amb paciència poden posar la crema dins d’un pot de vidre per guardar-la. Ep, i a menjar segur que també s’hi apunten.
Pintem clofes de festucs

Pintem clofes de festucs! Si us agrada pintar i teniu paciència podeu aprofitar les clofes dels festucs de manera creativa. Retoladors de colors, unes clofes i a dibuixar petits objectes, números, lletres, sanefes de colors, animals…