Batuts i Smoothie de fruita ben fresquets
Encara que se’n poden prendre tot l’any sembla que els Batuts i Smoothie de fruita passen millor ben fresquets a l’estiu. Es poden preparar amb tot tipus de fruita però millor que sigui fruita de temporada i a poder ser madura. Les combinacions van a gust de cadascú. La diferència bàsica entre un batut i un smoothies és que aquest últim se li incorpora llet, iogurt o gelat, segons el prepareu. La fruita l’heu de tenir a la nevera així el batut estarà ben fresquet. Hi ha qui primer talla i congela la fruita així el preparat està més fresc.
Batuts i Smoothie de fruita ben fresquets. Vitamines al got!
Ara que ens han regalat una picadora com la de la foto tindrem tot l’estiu per anar fent provatures. Nosaltres començarem obrint la nevera i combinant entre les fruites i làctics que tinguem. No us deixarem les receptes ja que, d’entrada, tots els preparen igual. Pelar, tallar, picar i servir. Les quantitats les posem a ull. Tots tenen una consistència que recorda al puré, que podeu modificar afegint algun tipus de líquid com suc, llet o aigua, depenent del que prepareu.
Només us indicarem les combinacions que provem i li afegirem algun comentari per si us serveix. Recordeu que també els hi podeu afegir verdures com espinacs frescos, fulles de menta, pastanaga…
Smoothie de fruita amb làctics (llet, iogurt o gelat)
Si prepareu un smoothies amb fruites que tinguin molta aigua millor combinar-les amb iogurt o gelat. Si les fruites son més denses millor afegir-hi llet.
- Pinya natural i gelat de maduixa: Aquest és el primer que hem provat. De gust ha quedat bo però massa espès, millor posar-hi o afegir-hi llet.
- Maduixes i iogurt de llimona: Bona combinació.
- Plàtan, kiwi i gelat de vainilla amb nous macadàmia: Li hem afegit llet. Textura bona i suau. El gust de l’ametlla li dona un sabor especial. Queda molt bo.
- Sorbet de mandarina i de llimona amb llet: Queda molt bo.
- Meló i iogurt grec de llimona: suau i refrescant.
Batuts de fruita natural
Al no portar cap tipus de làctics fa que siguin més lleugers. Aprofiteu les fruites de temporada i sobretot la gran varietat que hi ha a l’estiu. Podeu afegir glaços o suc perquè el batut us quedi més líquid.
- Síndria, suc de llimona i poma: Molt refrescant!
- Pinya, plàtan i suc de pinya: si no teniu suc de pinya li podeu posar glaçons.
- Cireres, prunes i poma: ha quedat ben vermell i maco i un pèl espès. Li hem afegit suc de poma. La propera vegada el provarem sense les prunes.
Anirem afegint combinacions de tots els batuts i smoothie de fruita que provem.
Què poden fer els petits cuiners?
Fàcil, o no. Primer poden triar si volen un batut o un smoothie. Un cop decidit han d’escollir les fruites. No moltes en el mateix batut, no feu una macedònia que no notareu el gust de les fruites. Pelar, tallar, picar i servir ben fresquet. Segurament amb un got no en tindran prou.
Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !
+ receptes de fruita