Galetes de Pasqua decorades
La cuina en general i en particular la pastisseria disposen d’un bon calendari de receptes estacionals. Cuina i pastisseria que canvia segons l’estació i les festes que es commemoren. I, en aquest cas, com a bon llaminers, pels volts de setmana santa toca parlar de les galetes de Pasqua. Que, en definitiva son les galetes tradicionals decorades de manera especial. Galetes en forma d’ous, conills o pollets amb les suaus tonalitats de blaus, grocs, verds i taronges. En definitiva, una altra manera de fer participar als nens a la cuina.
Galetes de Pasqua decorades per fer a casa
La majoria de galetes de Pasqua estan decorades sobre una base de sucre glacejat. Al final us hem deixat una recepta per si les voleu fer. El sucre glacejat no és complicat de fer però al assecar-se de seguida cal anar ràpid a l’hora de decorar. Si ho preferiu també podeu decorar les galetes sobre una fina capa de xocolata blanca. I, com en el sucre, preparar diferents colors amb colorant alimentari.
Us deixem les receptes de galetes de gingebre i galetes de mantega. Podeu fer les galetes com feu normalment, si no teniu temps ni ganes sempre podeu comprar unes galetes sense decoració. L’avantatge de fer vosaltres les galetes és que podeu escollir la forma que més us agradi: ous, conills, pollets… o altres.
Com decorar galetes de Pasqua amb els nens
Us deixem diferents galetes decorades amb sucre glacejat o xocolata per si les voleu agafar com a models. El millor, però, és que cada petit cuiner faci de petit artista.
ous de Pasqua
Sanefes, geometries puntets… de colors suaus ben variats. Ep, també podeu “arriscar” amb colors més potents!
pollets de Pasqua
Els pollets, com els ous de xocolata, son dels indispensables.
conills de Pasqua
Els conills, i també les pastanagues, formen part de l’imaginari de Pasqua.
Com fer glacejat de sucre per a decorar les galetes
Ingredients
- 250g de sucre llustre
- 1 clara d’ou (millor pasteuritzada, serien dues cullerades de la que venen pasteuritzada)
- 2 o 3 cullerades de suc de llimona
- colorants alimentaris (opcional)
Elaboració
Poseu el sucre en un bol ample. Afegir la clara d’ou i remenar molt bé fins que quedi una crema espessa. Incorporar el suc de llimona i tornar a barrejar. Ja teniu el glacejat de sucre. Si voleu donar-li color li heu d’afegir colorant de pastisseria.
Recordeu que un cop fet el glacejat s’ha de treballar, decorar, de seguida, ja que s’asseca ràpidament. Es millor reduir les quantitats i fer-ne segons el necessiteu. Podeu pintar les galetes amb un pinzell.
Què poden fer els petits cuiners?
La gràcies d’aquesta recepta és que primer elaborin la galeta amb les formes típiques de Pasqua, ous, conills o pollets. Un cop fetes poden decorar-les com més els hi agradi, amb sucre glacejat o xocolata blanca. Per que gaudeixen més prepareu sucre o xocolata de diferents colors.
Ep, i a menjar segur que s’hi apunten!
+ Especial Pasqua
+ receptes de galetes
+ Pasqua a Pinterest