Fa temps que fem aquestes cruixents ulleres de pasta de full amb canyella. Són fàcils i ràpides de fer i els nens us poden ajudar tret de la part d’enfornar. Trobar el punt de sucre correcte, perquè no ens quedin massa dolces o ensopides, a parer nostre, és el més complicat. Aquestes que us portem ens han quedat un pèl dolces però la quantitat de sucre depèn del vostre gust.

 

ulleres de pasta de full per fer amb nens

Els nens us poden ajudar, de fet, la majoria de receptes que us portem els nens les poden fer sols o ajudar-vos en la seva elaboració.

 

Ingredients per fer les ulleres de pasta de full

  • 1 full de pasta de full (millor rectangular)
  • sucre (en aquest cas sucre morè)
  • canyella al gust

Elaboració

Llacets i ulleres de pasta de full ben torradets

  • Encendre el forn a 200º
  • Estendre el full de pasta de full i empolsinar-la amb sucre i canyella al gust. Passeu el corró perquè el sucre s’enganxi bé.
  • Gireu la pasta de full i poseu-li sucre i canyella. Torneu a passar el corró.
  • En el nostre cas la pasta de full que teníem era rodona, per tant, abans de preparar el xurro hem retallat les quatre parts del cercle.
  • Un cop tingueu el quadrat o rectangle emboliqueu la pasta com si fos un pergamí. Des dels dos extrems fins el centre.
  • Talleu el pergamí a talls no massa gruixuts ja que a l’enfornar s’inflen una mica. El tallador de pizza us anirà molt bé.
  • Poseu les ulleres a la safata. Empolsineu-les amb una mica més de sucre. No les ajunteu massa que al coure es podrien enganxar.
  • Quan tinguin color gireu-les perquè quedin torradetes per als dos costats. Vigileu que cremen molt !
  • Qua agafin el color desitjat trieu-les i deixeu-les refredar en una reixa.

Recordeu els retalls que hem fet a la pasta de full? Doncs hem fet mini llacets trenats ben torradets.

Ulleres de pasta de full de xocolata

Un cop fredes les podeu decorar o banyar amb xocolata.

 

Què poden fer els petits cuiners?

Encara que com sempre depèn de l’edat poden fer-les pràcticament sols. Posar el sucre i la canyella a la pasta de full. Passar el corró, que segur que els hi agrada. Amb paciència poden embolicar i tallar la pasta de full per després posar cada ullera a la safata. No us recomanem que girin les ulleres ja que cremen molt. Un cop fredes les poden decorar o banyar amb xocolata.

Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !

 

Bon profit !

+ postres per fer amb nens