Recepta de galetes de mantega

Avui us portem la recepta de galetes de mantega que, a l’igual de les de gingebre, permeten als petits cuiners fer de pastissers. Una recepta fàcil i que en molts dels passos recorden a les manualitats que fan els nens a l’escola o a casa. Barrejar, amassar i tallar amb talladors de formes i grandàries diferents. Després, un cop ben fredes, es poden decorar com més us agradin.

 

Recepta de galetes de mantega. Ingredients

Trobareu moltes receptes de galetes de mantega i en ocasions les mesures poden variar una mica. Si les que feu normalment a casa ja us surten bé, perfecte. Només teniu en compte les variants com essències o espècies per donar-los-hi un toc especial. Aquestes són les mesures de les galetes de mantega que fem a casa.

  • 150 gr de mantega
  • 100 gr de sucre
  • 250 de farina de rebosteria
  • 1 ou
  • 1 culleradeta de cafè d’essència de vainilla, llimona, canyella, xocolata en pols… o el que més us agradi . Nosaltres fem la meitat de la massa amb canyella i l’altre sense res. (opcional)
  • sucre llustre per la decoració (opcional).

 

La foto de la portada correspon a una recepta de galetes de mantega amb sucre morè. Una variant de la nostra on, l’elecció del sucre, dona un color i sabor lleugerament diferent. En aquesta recepta les galetes es fan fent boletes i xafant-les lleugerament. Les ratlles estan fetes pressionant a sobre amb una forquilla.

 

Recepta de galetes de mantega. Elaboració

Abans de posar-vos a treballar traieu mantega de la nevera. Ha d’estar a temperatura ambient si no hi penseu poseu-la uns segons al microones.

  • En un bol poseu la mantega i comenceu a batre. Afegiu el sucre fins que quedi una textura ben suau.
  • Incorporeu l’ou i les essències o especies al gust. Seguiu batent.
  • Passeu la farina pel sedàs. Aneu incorporant la farina a la massa i bateu a poc a poc. Quan la farina ja estigui del tot incorporada podreu acabar d’amassar amb les mans. Amassar fins que no s’enganxi als dits.
  • Fer una bola i embolicar la massa amb film transparent. Deixar-la reposar a la nevera ben tapada, mínim una hora. Si voleu també la podeu deixar d’un dia per l’altre.
  • Quan vulgueu fer les galetes preescalfeu el forn a 180º
  • Deixeu la bola sobre la taula de treball o sobre d’un paper sulfurat. Consulteu els trucs per fer galetes.
  • Esteneu la massa amb un corró. Podeu posar un paper sulfurat a sobre d’aquesta manera la massa no s’enganxarà al corró. Heu de mirar que tota la massa tingui el mateix gruix. El gruix recomanables és d’un centímetre aproximadament. Més primes us poden quedar seques.
  • Tallar les galetes amb la forma desitjada. Podeu utilitzar talladors o motllos o inventar-vos formes amb objectes que tingueu per la cuina. Aneu posant les galetes a la safata del forn.
  • Enforneu durant uns 10 o 15 minuts. El temps sempre depèn de cada forn. Vigileu que no us quedin massa torrades ja que un cop fredes us quedaran molt seques. Amb una mica de color i, encara que estiguin toves, ja us quedaran bé.
  • Deixeu-les refredar sobre la graella del forn.
  • Un cop ben fredes si voleu les podeu decorar o empolvorar-les amb sucre llustre per sobre.

 

Què poden fer els petits cuiners?

Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos.

Poden pesar els ingredients, passar la farina pel sedàs, incorporar els ingredients al vol… si són més grans us poden ajudar a batre. A l’hora d’amassar a mà segur que us ajudaran, són uns experts en el tema. Després, un cop ben estesa la massa, poden tallar les galetes amb els talladors. Finalment us poden ajudar en la decoració.

Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !

 

Bon profit !

+ postres per fer amb nens