Recepta pastis de taronja
| | | |

Recepta pastís de taronja

Avui estem de provatures. Volíem fer un pastís fàcil, esponjós i que no haguéssim fet abans. Buscant per internet hem trobat un pa de pessic del blog d’Eva cuinera, però nosaltres hem canviat una mica les mesures i l’elaboració. La base és la mateixa i, també, ens ha quedat boníssim. Prova d’això és que la foto l’hem fet després de menjar-ne un bon tall.  Esperem que la nostra recepta de pastís de taronja us agradi.

Recepta pastis de taronja

 

Recepta pastís de taronja. Ingredients

Us deixem els ingredients i mesures del nostre pastís de taronja.

  • 1 taronja sencera (amb pell)
  • suc d’una taronja
  • 3/4 got d’oli de gira-sol
  • 3 ous mitjans
  • 200 gr. de  sucre
  • 200 gr. farina
  • 25 gr de llevat Royal

 Recepta pastís de taronja. Elaboració

Recepta pastis de taronja

Enceneu el forn abans de posar-vos a treballar. Primer el posem a 200º i quan posem el pastís el baixem a 180º.

  • Renteu molt bé la taronja. Talleu-la en talls grans. Feu el suc amb l’altra taronja.
  • Amb la batedora de fer purés batre bé els talls de taronja i el suc. Reservem.
  • En un vol batre bé els ous (amb la batedora de pastissos). Afegiu-li el sucre.
  • Quan estigui ben barrejat li afegiu el puré de taronja i després l’oli.
  • Passar la farina i el llevat per un colador.
  • Incorporar la farina i batre a poc a poc. Quan la farina estigui incorporada ja es pot posar al motllo.
  • Hem utilitzat un motlle de silicona petit i rectangular (quasi quadrat). Opcionalment, el podeu pintar amb oli i una mica de farina per evitar que s’enganxi.
  • Baixar el forn a 180º i enfornar-lo. Al nostre forn ha tardat 35 minuts. Punxeu-lo per saber si ja està cuit.
  • Treure’l del forn i deixar-lo en una reixa perquè es refredi. Espereu a desemmotllar-lo a què estigui ben fred, si no se us pot trencar (com ens ha passat a nosaltres).

Què poden fer els petits cuiners?

Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos. Poden rentar i eixugar la taronja, fer-ne el suc, pesar els ingredients, incorporar els ingredients al bol… si són més grans us poden ajudar a batre o fer el puré. Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !

 

BON PROFIT!!!

+pastissos per fer amb nens

+ postres per fer amb nens

 

 

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat