Recepta de dònuts de xocolata
Fa temps vàrem fer uns dònuts fregits. Eren bons, però poc saludables. Ara, seguint les receptes sanotes de la Laura de @croquetadexocolata ens hem decidit a tastar la recepta de dònuts de xocolata fets al forn. Ens ha agradat força, no tornen com els fregits o els industrials, encara que s’assemblen més a un pastís amb forma de dònut que als dònuts tradicionals. Una recepta fàcil i agraïda per fer amb nens per a esmorzar o berenar.
recepta de dònuts de xocolata al forn
Us deixem l’enllaç de la recepta que hem seguit perquè inclou un mini vídeo on podeu veure el pas a pas. Veureu que és una recepta molt senzilla que admet variants segons els gustos o els ingredients que trieu. Us deixem les nostres variants. No teníem farina de civada i hem fet servir farina de rebosteria i el iogurt que hem posat era de plàtan.
Ingredients per fer 12 dònuts
- 3 ous
- 1 iogurt natural (nosaltres li hem posat de plàtan)
- 25gr OOVE
- 60gr farina de civada (l’hem substituït per farina de rebosteria)
- 60gr ametlla mòlta
- 60gr eritritol o sucre (o 100 de pasta de dàtil i un ou menys)
- 5gr impulsor
- tap de vinagre
- vainilla de la bona i sal
Ja ho veieu, fàcils de fer i ideals per a esmorzar o berenar.
Cobertura de xocolata
Nosaltres teniem xocolata blanca i xocolata Ruby. La xocolata Ruby s’extreu d’uns grans especials de cacau. El color rosat i el toc afruitat son 100% naturals. Això sí, és una mica més car que la resta de xocolates de cobertura.
Què poden fer els petits cuiners?
Com sempre depèn de l’edat dels nens. La recepta dels dònuts és molt fàcil de preparar. Pesar els ingredients, batre en un bol, omplir els motlles, enfornar… preparar la cobertura de xocolata i decorar-los al seu gust. Ep, i a menjar segur que s’hi apunten.