Pasqua
croissants de pasta de full
| | |

croissants de pasta de full

croissants de pasta de full

Aquesta és una recepta de croissants de pasta de full molt senzilla de fer. Admet una gran variant d’ingredients per fer-los diferents i igual de bons. Els podeu fer sols, farcits o coberts de xocolata, amb melmelada, poma amb canyella… Però també es poden omplir amb ingredients salats com formatge, pernil o sobrassada. Són tant fàcils de fer que, tret de la part d’enfornar, els nens els poden fer sense necessitar ajut.

croissants de pasta de full. Ingredients

  • una làmina de pasta de full (serveix tant la rectangular com la rodona)
  • un estri per tallar (el tallador de pizza va molt bé)
  • ou per pintar
  • una mica de sucre per la cobertura
  • els ingredients del farcit (xocolata, poma, melmelada, crema, formatge, pernil…)

mini croissants de pasta de full amb xocolata

croissants de pasta de full

És el primer cop que en fem i per això estem mig de provatures. En el nostre cas n’hem de diferents gustos: sols, amb canyella, crema de xocolata i presa de xocolata amb ametlles. Cal dir que per gustos els colors però han triomfat els de crema de xocolata i els de canyella. Els que no porten cap ingredient afegit queden un pèl ensopits però si els feu de mida gran, després els podeu obrir i farcir.

croissants de pasta de full

Els croissants de la foto han sortit amb dues làmines de pasta de full. En la segona fornada, el forn estava més calent hi han quedat amb us aspecte molt millor. Enceneu el forn a 250º i quan poseu la safata baixeu-lo a 200º. Si teniu una paleta de fusta d’enfornar, millor, així també podeu preescalfar la safata.

  • Podeu fer servir la làmina de pasta de full que tingueu, tant la rectangular com la rodona. En ambdós casos cal tallar-la en triangles petits i més o iguals. A nosaltres ens han agradat més el petitons.
  • A la base de cada triangle li heu de fer un petit tall (veure mini croissants de xocolata).
  • Poseu l’ingredient del farcit on acaba el tall que acabeu de fer.
  • Plegueu el triangle començant per la base.
  • Finalment acabeu de donar forma al croissant ajuntant les puntes per obtenir la forma de lluna.
  • Poseu-los sobre un paper per anar al forn i pinteu-los amb ou. Espolseu el sucre per sobre. Si voleu fer una cobertura de xocolata no us fa falta el sucre.
  • Enforneu-los a 200º uns 15 minuts o fins que quedin daurats.
  • Deixeu-los refredar abans de menjar.
croissants de pasta de full

Un cop freds es poden decorar o fer una cobertura de xocolata.

Mini croissants de xocolata

mini croissants de xocolata

Veure el pas a pas dels minis amb súper xoco AQUÍ

Què poden fer els petits cuiners?

Encara que com sempre depèn de l’edat els poden preparar pràcticament sols. Tallar la pasta de full (indique-los-hi com ho han de fer). Fer el tall a la base, posar el farciment i embolicar. Pintar amb l’ou segur que als més petits els hi agrada.

Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !

Bon profit!!!

+ receptes amb pasta de full

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Informació bàsica sobre protecció de dades:

  • Responsable: totnens.
  • Finalitat: Controlar el correu brossa, gestió de comentaris.
  • Legitimació: Consentiment de l'interessat.
  • Destinataris: No se cediran les dades a tercers excepte per obligació legal.
  • Drets: Accedir, rectificar i suprimir les seves dades.
  • Informació addicional: Més informació a la nostra Política de privacitat