Magdalenes de taronja i llavors de rosella

En aquesta entrada us expliquem com hem fet unes magdalenes de taronja. Com que és la primera vegada que les fem hem seguit, amb alguna variant, les receptes que hem trobat. Ens han quedat molt bones però a les següents en substituïren bona part de l’oli per més suc de taronja. Com que teníem llavors de rosella per fer provatures n’hi hem posat un grapadet. A part de donar color hem descobert que tenen força propietats nutritives. Petits cuiners prepareu els motlles, la farina, la taronja… que fem magdalenes!
Magdalenes de taronja i llavors de rosella
Ingredients per les magdalenes de taronja

- 2 ous mitjans (a temperatura ambient).
- 210gr de farina fluixa o de rebosteria (sense llevat incorporat).
- 100 gr de sucre morè.
- 1 cullerada i mitja de mel
- 60ml de llet
- 190ml d’oli suau o de gira-sol (o suc d’una taronja i oli fins arribara a 190ml)
- 15 gr de llevat Royal
- ratlladura de taronja
- un grapadet de llavors de rosella
- un polsim de canyella al gust
- 1 pessic de sal.
Elaboració magdalenes de taronja

- En un bol batre bé els ous. Afegiu el sucre i la mel fins que tingui un aspecte cremós.
- Nosaltres mesurem l’oli i la llet en el mateix recipient. Per tant, els incorporem a la massa alhora. Batre a velocitat baixa perquè no baixi la massa. *Amb les mesures de la part líquida, 250ml, podeu substituir part de l’oli o la llet per suc de taronja.
- Pesar la farina i el llevat. Incorporar la canyella. Passar-ho per un colador fi i anar-ho incorporant a poc a poc. Batre a velocitat baixa.
- Afegir el polsim de sal.

Poseu-hi un grapat de llavors de rosella i la ratlladura de taronja al final, barregeu bé amb l’espàtula.
- Ratllar la pell de taronja i incorporeu-la al bol amb el grapat de llavors de rosella. Ara s’ha de barrejar amb una espàtula.
- Tapar el bol i deixar-lo a la nevera com a mínim una hora. Si voleu podeu deixar la massa a la nevera d’un dia per l’altre, nosaltres ho hem provat i queda bé.
preparar el forn
Abans de preparar les magdalenes als motllos enceneu el forn a 250º. Quan les enforneu l’haureu de baixar a 210º i posar-lo per dalt i per baix amb aire.
- Omplir els motllos de silicona amb un paper de magdalena. Ho podeu fer directament al motllo de silicona però els hi haureu de posar una mica d’oli perquè no s’enganxin. Nosaltres preferim posar el paper. Tenim motllos rodons, quadrats i rectangulars. Avui hem fet servir els rodons i la safata de silicona de mufis. En aquest últim cas les magdalenes ens han quedat una mica més grans.
- Quan traieu la massa de la nevera batre-la manualment amb força.
- Ompliu 3/4 parts dels motllos de massa.
- Si voleu els hi podeu posar una mica de sucre, ametlles picades o pinyons per sobre.
- Enforneu uns 12 minuts a 210º per dalt i per baix amb aire. Controleu-les ja que es fan de seguida i depèn del forn es poden cremar.
Amb les mesures indicades ens han sortit aquestes 17 magdalenes de taronja i llavors de rosella
Ens han quedat un pèl torradetes per problemes amb els forn però son esponjoses i boníssimes.
variants de les magdalenes de taronja
- trossets de xocolata: podeu posar trossets de xocolata a la massa quan barregeu les llavors de rosella.
- melmelada: Quan ompliu els motllos podeu posar una cullereta de melmelada de taronja. Li donen un gust diferent i queden molt bones.
Què poden fer els petits cuiners?
Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos. Poden pesar els ingredients, batre, ratlla la pell de llimona, omplir els motlles… i pensar si les volen decorar després de que es refredin.
Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !
Bon profit!
+receptes de magnadenes
+ postres per fer amb nens