Pastís de mandarina i taronja en un plis-plas
Fem un pastís de mandarina i taronja en un plis-plas per un dia que necessiteu un berenar ràpid, bo i saludable. Partim de la base del pastís de iogurt però aquest no porta ni iogurt ni llet. Hem substituït els làctics per suc de mandarina. De la taronja en ratllarem la pell encara que si voleu també en podeu treure el suc. Reduïm la quantitat d’oli i substituïm una mesura de sucre per dues cullerades de mel.
L’hem preparat a la processadora d’aliments, com podeu veure a la foto. I, en un tres i no res, ja l’hem tingut a punt per posar al forn. Avui hem posat un paper sulfurat de cuina dins del motlle. El pastís es treu de manera més fàcil i no cal netejar el motlle. Plis-plas, ja tenim el berenar amb poc més d’una hora. Si no teniu la processadora el podeu preparar com sempre.
Pastís de mandarina i taronja. Ingredients
Us deixem la recepta del pastís de mandarina i taronja que hem preparat nosaltres. Prenem com a mesura un got com el que teniu a la foto. Equival, aproximadament, a la mesura d’un iogurt.
- 1 got de suc de mandarina (o taronja)
- ratlladura d’una taronja
- un polsim de canyella al gust
- 1/2 got d’oli de gira-sol
- 3 ous .
- 1 got de sucre morè.
- 2 cullerades de mel (que sigui bona)
- 3 gots de farina per fer pastissos
- 1 sobre de llevat Royal
Recepta de mandarina i taronja. Elaboració
Amb el got hem mesurat els ingredients.
- Enceneu el forn abans de posar-vos a treballar. Primer el posem a 250º i quan posem el pastís el baixem a 200º.
- Poseu dins la processadora els ous, el sucre, la mel, el suc de mandarina, l’oli i la pell de taronja. Barrejar fins que quedi la massa ben homogènia.
- Incorporar, un a un, els tres gots de farina. Quan aboqueu la farina primer tamiseu-la. Barrejar, ara a velocitat suau. Quan s’hagi incorporat la farina afegiu-ne un altre got. Incorporeu el llevat i la canyella en un dels gots de farina.
- Quan estigui tot ben barrejat ja ho podeu posar al motlle prèviament folrat amb el paper.
- Posar al forn a 200º uns 30 minuts. Controleu el temps ja que depèn molt de cada forn. Punxeu-lo amb per saber si està cuit.
- Treure’l i deixar refredar. Desemmotlle-lo i talleu-lo per la meitat així es refredarà abans.
Un cop fred el podeu decorar al vostre gust. Farcit amb melmelada o xocolata, cobert de xocolata… o tal qual. Si li voleu posar sucre llustre per sobre recordeu que millor fer-ho abans que es refredi del tot.
Més receptes amb taronja o mandarines
Us deixem dues receptes més per fer amb taronja o mandarines:
Què poden fer els petits cuiners?
Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos. Poden anar mesurant tots els ingredients, ratllar la pell de taronja, preparar el suc de mandarina i donar-li el botó per fer anar la processadora d’aliments. Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !
Bon profit!
+pastissos per fer amb nens
+ postres per fer amb nens
Instagrm totnens