Ous farcits de tonyina
La recepta d’ous farcits de tonyina és tan fàcil com variada. Fàcil per senzilla. I variada perquè depèn dels gustos de cada comensal. A un no li agraden les olives, a l’altre ni el pebrot vermell ni les anxoves… Per això nosaltres els fem molt bàsics, tonyina, rovells i maionesa pel farcit i decoració segons ens convingui. Els nens els poden preparar sols, només haureu de vigilar quan s’hagin de coure per fer-los durs.
Ous farcits de tonyina per preparar amb els nens
Ingredients per preparar ous durs farcits
- 2 ous durs per cada comensal
- tonyina de llauna ben escorreguda
- maionesa
- altres ingredients: pebrot vermell de pot, olives, anxoves, potes de cranc…
Elaboració del plat
- Bulliu els ous en un cassó o olla, tot depèn dels ous que hi poseu. Deixeu-los bullir durant uns 10 minuts. Treure’ls de l’aigua i deixar que es refredin.
- Pelar-los i tallar-los per la meitat. Ja els podeu posar a la safata de servir.
- Cal treure el rovell. Reserveu-ne un parell per ratllar.
- Xafeu els rovells en un plat fondo o bol i incorporeu la tonyina una mica esmicolada. Afegiu-li maionesa fins que quedi una massa al vostre gust.
- Aneu omplint els ous amb la barreja anterior.
- Per decorar ratlleu els dos rovells que havíeu reservat. Per sobre li podeu posar una olia, un tall de pebrot, anxoves… el que us agradi.
- Reserveu-los a la nevera fins l’hora de menjar.
Què poden fer els petits cuiners?
Depenent de l’edat es poden implicar en més o menys passos. Deixeu que controlin el temps de bullir els ous. Un cop freds els poden pelar, tallar i treure’n els rovells. També poden preparar la barreja amb la tonyina, els rovells i la maionesa. Si voleu poden afegir-li més ingredients als seu gust. Ratllar el rovell per sobre i decorar-los al gust. Pelar, tallar, buidar, xafar, barrejar, omplir, ratllar i menjar.
Ep, i a menjar segur que s’hi apunten !
Bona cuina !!!
+ receptes per a petits cuiners