Galetes de nous i xocolata

A casa som molt fans de les nous, en posem tant a plats de pasta com amanides o dolços. I la xocolata és també una de les nostres passions. Hem estat buscant receptes de galetes amb nous i xocolata per poder-les preparar a casa amb els nens. I de moment, com que encara no les hem fet guarden les receptes per tenir-les a punt. De moment us deixem dues receptes, una amb Thermomix i l’altre no.
Galetes de nous i xocolata
Primera recepta de galetes de nous i xocolata fosa i en pols
El que ens ha cridat l’atenció de la recepta és que barreja farina de rebosteria amb una mica de farina de blat de moro. També incorpora llet i cacau en pols. Veure AQUÍ la recepta original.
Ingredients: 100 g de farina fluixa Turris, 50 g de margarina vegetal a temperatura ambient, 60 g de sucre blanc, 15 g de farina de blat de moro, 30 ml de llet, 1,5 g de llevat en pols, 100 g de xocolata negre, 45 g de nous picades, 5 g de cacau en pols.
Preparació: Desfem la xocolata al microones a mitja potència i mentre deixem que es refredi una mica seguim amb la preparació de les galetes.
- Barrejar la margarina amb el sucre fins que es formi una crema.
- Afegir la farina de blat de moro, la llet, el cacau en pols. Barrejar molt bé.
- Afegir les nous picades.
- Incorporar el llevat i la farina tamisada i anar barrejant a poc a poc.
- Finalment afegir la xocolata desfeta temperada fins a obtenir una massa.
- Ja podeu fer boletes petites i un cop posades sobre el paper sulfurat xafar-les una mica amb una forquilla.
- Coure les galetes al forn a 180º C durant 12-14 minuts.
Segona recepta de galetes de nous i xocolata amb Thermomix
Si teniu Thermomix le fareu en un plis , i si com nosaltres no en teniu podeu fer-les pas a pas com en la recepta anterior. Barrejant vosaltres a mà els ingredients. AQUÍ us deixem la recepta original.
Ingredients:
- 200 g de mantega a temperatura ambient
- 2 ous
- 100 g de sucre morè
- 100 g de sucre blanc
- 400 g de farina de rebosteria
- Una mica de sal
- 1 culleradeta (tipus postres) de bicarbonat
- 100 g de nous
- 100 g de xocolata fondant en petits trossos o de llavors de xocolata en trossos
Preparació
- Preescalfar el forn a 200 º.
- Posar al vas la mantega, els ous, el sucre morè i el sucre blanc. programem 15 segons, velocitat 4.
- Afegir la farina, la sal, el bicarbonat, les nous i la xocolata. programem 30 segons, got tancat, velocitat espiga, Barrejant de tant en tant amb l’espàtula si ho considereu necessari.
- Amb ajuda d’una cullera agafar petites porcions per fer boletes amb les mans. Les heu d’anar posant sobre del paper sulfurat. Les aixafem lleugerament donant-los forma de galetes.
- Enfornar 200 º durant 15 minuts aproximadament.
Galetes de nous (sense xocolata)
Hem portat aquesta recepta de galetes de nous sense xocolata perquè barreja farina de nous a la farina de rebosteria. També barreja dins la massa trossets de nou. D’aquesta manera la galeta té un sabor intens a nous. Si voleu li podeu afegir trossets de xocolata a la recepta. AQUÍ us deixem la recepta original.
Què poden fer el petits cuiners?
Ja veieu que les galetes son una de les especialitats dels petits cuiners. Gaudiran pesant, barrejant, fent boletes, xafant… i després menjant.
+ Receptes de galetes
+ decoracions galetes a Pinterest