Gelats de plàtan amb cobertura de xocolata
Quin nen es pot resistir a preparar-se uns gelats de plàtan com els de la foto? Aquests boníssims gelats de plàtan presenten unes decoracions del tot apetitoses. I sí diem gelats i no gelat ja que podeu tallar el plàtan en mini porcions per fer gelats de plàtan amb múltiples decoracions. Es tracte de cuina creativa per fer amb nens ja que ells poden prepara-los sense complicacions. Només us caldrà ajudar-los en la part de desfer la xocolata. Aquest gelats de plàtan o mini gelats de plàtan amb cobertura de xocolata resulten ideals per presentar-los en una festa d’aniversari. Abans de preparar-los penseu amb com els voleu decorar i quins ingredients necessiteu.
Gelats de plàtan: ingredients per a 10 gelats
- 5 plàtans (que no siguin massa verds)
- xocolata per desfer
- diferents ingredients per arrebossar (trossets de fruits secs, boletes de colors, fideus de xocolata,coco, xocolata, cereals…)
També necessiteu pals de gelat (quan mengeu gelats de pal els que quedin en bon estat els podeu netejar i guardar, d’aquesta manera els podreu fer servir en receptes per a nens com aquesta). L’altre alternativa és comprar una bossa de pals de gelats natural, sense pintar. Són els que es fan servir per fer manualitats amb pals de gelat.
Com fer el gelat de plàtan: elaboració
- Peleu els plàtans i talleu-los per la meitat (o en tres trossos).
- Punxeu un pal de gelat a la part tallada del plàtan deixant un tros per poder-lo agafar.
- Deixeu els plàtans al congelador (1 hora aproximadament) o a la nevera fins que quedin força durs.
- Mentre es refreden poseu en bols els diferents ingredients de la decoració. Talleu-los o tritureu-los segons convingui. Han de ser trossets petits perquè es puguin enganxar fàcilment.
- Foneu la xocolata com ho feu habitualment (bany Maria o microones)
- Traieu els plàtans, un a un, del congelador i cobriu-los amb la xocolata. Feu-lo ràpidament. Deixeu-lo en un bol perquè caigui el sobrant de xocolata.
- Arrebosseu amb els diferents ingredients picats que heu preparat.
- Torneu-los a la nevera o al congelador.
Es poden menjar directament de la nevera. Si heu triat l’opció de congelar-los, quan els aneu a menjar, traieu-los una estoneta abans, entre 10 0 15 minuts, perquè perdin el punt de congelació i tinguin una una millor textura i un bon gust.
Bon profit !!!
si voleu més gelats mireu els gelats de fruita carregats de vitamines o aneu a la secció cuinem amb nens
Via: Sugar Hero