Llibres de criatures fantàstiques

Us portem un recull d’11 llibres de criatures fantàstiques: fades, follets, gegants, gnoms, trols… Es tracta de llibres de coneixement on poder descobrir, grans i petits, com son, on viuen, què els agrada aquests éssers fantàstics de l’imaginari col·lectiu. Repassar la indumentària dels gnoms, descobrir quin secrets amaguen les fades, com son de forts els gegants… Lectures plaents per gaudir i per deixar volar la imaginació.

Llibres de criatures fantàstiques: fades, follets, gegants, gnoms, trols…

Llibres per gaudir en família. L’ordre del resum és l’ordre d’incorporació a l’article.

Llibres de gnoms

El llibre dels gnoms – Lata de sal

El llibre dels gnoms - Lata de sal

Els gnoms no existeixen i, a més, són invisibles, per la qual cosa l’estudi dels seus costums presenta moltes dificultats. És per això que el llibre que deixo a les vostres mans és encara més valuós, ja que és el fruit de [diverses] hores d’anàlisi científica i molts anys de pensaments fantasies. A les seves pàgines s’hi amaguen molts secrets cases coses interessants, com ara: l’origen dels gnoms; on viuen; les seves maneres de viatjar; quins esports practiquen; la seva anatomia. A partir de 4 anys.

Los gnomos del bosques – Montena

Los gnomos del bosques - Montena

Descubre de la mano de Wil Huygen y con las preciosas ilustraciones de Rien Poortvliet la vida cotidiana de los gnomos, sus historias, leyendas, sus ropas… Descubre la vida de estos fantásticos personajes: los Gnomos ¿Cómo viven los gnomos? ¿Cómo subsisten? ¿Cómo construyen sus casas? ¿Cuántos hijos tiene la mujer gnomo? ¿Sabía que un niño gnomo usa pañales hasta los 12 años? Es una guía ilustrada que nos describe cómo son estos personajes: su historia, las leyendas, sus casas, su ropa, su noviazgo y boda, su fisiología, cómo miden el tiempo, el auxilio a los animales, el viaje de novios; en resumen, diversos aspectos de la vida de los gnomos, todo aquello aderezado con preciosas ilustraciones.

Llibres de fades

Un món de fades i follets – Viena Edicions

Aquests contes de tot el món, reunits per Josep Lluís Berdonces, ens expliquen històries meravelloses sobre com són, on viuen i què fan aquests esperits benèvols. Si et decideixes a buscar-los, recorda, sobretot, que, si descobreixen que els estàs espiant, pot ser que no els tornis a veure mai més!

El gran llibre de les fades – Parramon

En El gran llibre de les fades, hi trobaràs respostes a algunes de les incògnites que envolten les seves vides. És possible que, entre les fades, triïs les teves preferides, però també és probable que totes et semblin fascinants.Per les seves principals característiques, les trobaràs agrupades al llibre en tres grans categories: les que viuen als boscos, les de les aigües i les fades padrines.

Hadas del mundo – Comanegra

¿Cómo son las Hadas? Estas misteriosas y bondadosas bellezas aparecen a nuestro alrededor a cada momento. Velan por nuestro futuro y, sin embargo, no las vemos casi nunca. Este libro revela algunos de sus secretos. ¿Acaso las conoces ya? ¡Prepárate para adorarlas!. Ilustrado por Cathy Delassay.

Historia natural de les fades – HarperKids Català

Historia natural de les fades - HarperKids Català

Les fades son éssers encantadors que trobareu als llibres de criatures fantàstiques.

Les fades viuen entre nosaltres; només heu d’observar amb atenció, i potser tindreu la sort de veure’n alguna voleiant al fons del jardí o corrent a amagar-se a les golfes. A través d’anotacions detallades i minucioses il·lustracions, la reputada naturalista Elsie Arbour ens revela les investigacions que ha fet al llarg dels anys sobre aquestes criatures tan fugisseres. Aquest llibre ens obre les portes de l’apassionant món de les fades les diferents espècies que es troben arreu del planeta, com i on viuen, quines llengües parlen, les tasques que duen a terme a la natura o com es camuflen per fugir dels molts perills als quals s’enfronten. Un llibre imprescindible per descobrir la vida secreta de les fades i el seu món desconegut.

Llibres de gegants

El gigantesco libro de los gigantes – Bruño

Este fantástico libro te presenta a los gigantes más importantes y feroces del mundo, y también a los astutos héroes que consiguieron vencerlos. Trepa con Jack por la planta de habichuelas mágicas, navega por los siete mares con Simbad, conoce a la giganta curiosa y ayuda a Coyote, Momotaro y Finn McCool a enfrentarse a sus colosales adversarios. Inclou el pòster d’un gegant desplegable de metres i mig. A partir de 6 anys.

Llibres de criatures màgiques variades

Finalment us deixem Llibres de criatures fantàstiques on podreu trobar més d’un tipus de criatures màgiques.

Enciclopèdia misteriosa dels éssers diminuts – Bromera

Enciclopèdia misteriosa dels éssers diminuts - Bromera

De segur que alguna vegada t’has preguntat per què passen coses estranyes a casa, que no saps explicar. La doctora Caterina Plum, experta en zoologia i botànica màgiques, ens revelarà l’origen i els secrets dels misteriosos éssers diminuts que ens acompanyen a tota hora. Fades, donyets, trols, elfs, nyítols… són criatures curioses, simpàtiques i divertides però, de tant en tant, d’allò més esgarrifoses. T’animes a investigar i descobrir noves espècies d’éssers diminuts? (foto – Les Rades Grises)

Criatures màgiques i bèsties mítiques – Cruïlla

Creus en criatures fantàstiques? Vols veure dracs, monstres, ocells gegants… Agafa la llanterna màgica i vine a fer la volta al món amb la Millie i el professor Mortimer. Més de 30 criatures fantàstiques a cada pàgina.  De 9 a 12 anys.

Guía de monstruos, bestias y seres extraordinarios – Edelvives

Guía de monstruos, bestias y seres extraordinarios - Edelvives

Entre els llibres de criatures fantàstiques podeu trobar ésser que viuen a l’hort o jardí de casa.

Severina Malaespina y sus grandes amigas Odila y Pimpinela decidieron documentar y estudiar los seres extraordinarios que vivían en su entorno: bestias domésticas, seres hortícolas, monstruos boscosos… En este libro se guardan muchas de sus anotaciones e ilustraciones naturalistas, así como algunas gafaroids (que se parecen mucho a nuestras fotos) y unas cuantas anécdotas de sus experiencias. Edats de 8 a 10 anys.

El gran llibre de les criatures fantàstiques de Catalunya – Comanegra

Fa molt i molt de temps, les persones sabien que dins el món operaven forces ocultes en reialmes subtils. En aquella època es tenia més capacitat per a la poesia i la meravella i a ningú no se li hauria acudit d’anomenar a la natura medi ambient. Aquest llibre veu la llum després de molts anys d’espera per part d’un país que, de punta a punta, demostra tenir un imaginari d’una riquesa extraordinària. Més enllà de la metafísica, més enllà dels coneixements perduts, més enllà de l’antropologia, més enllà de la veritat i la mentida, la Simanya, el Pardinot, els gambutzins o el tamarro ens parlen d’altres realitats i de la manera com somia el nostre poble.

Bona nit criatures fantàstiques – El dimoni pelut edicions

bona nit criatures fantastiques el dimoni pelut

Bona nit, criatures fantàstiques hi trobareu fins a 13 fitxes de personatges de l’imaginari popular dels Països catalans. Es tracta d’un recull pensat com a guia perquè tots els nens els puguin reconèixer fàcilment si se’ls troben per on solen habitar. Hi ha descrits des del monstre Butoni del País Valencià al Peix Nicolau de les Illes Balears a la Ginebreda del Berguedà. 

Bones lectures!!!

+ Literatura infantil i juvenil

Instagram totnens