Pintem una pedra calenta amb ceres espelma
| |

Pintem una pedra calenta amb ceres

Pintem una pedra calenta amb ceres espelma

L’altre dia vàrem veure una manualitat de com pintar una pedra i en va agradar. Mirem tot el material que necessitem i per sort tenim una pedra gran i ceres de colors. La pedra no és llissa, més aviat rugosa, però pel que volem provar ja ens servirà. No es tracta de fer un dibuix i pintar volem experimentar amb la calor. Pintem una pedra calenta amb ceres de colors. Ens divertim amb els nens.

Pintem una pedra calenta amb ceres de colors

pedra i ceres de colors

La pedra és gran i rugosa el que permet pintar però no dibuixar-hi bé. Si teniu una pedra llisa si voleu penseu o dibuixeu a sobre amb llapis un dibuix per després anar resseguint amb les ceres.

Com pintar una pedra calenta del forn

Pintem una pedra calenta amb ceres

  • La manualitat comença escalfant la pedra al forn. Nosaltres l’hem escalfat a 200º uns 25 minuts.
  • Mentre s’escalfa prepareu la taula. Poseu una fusta, nosaltres hem fet servir una vella de tallar. Sobre la fusta hem posat un cartró per no tacar la fusta amb les ceres.
  • Un cop calenta, amb compte, poseu la pedra sobre el cartró. Aquí si que haureu d’ajudar als nens i anar amb compte. De tota manera la nostra pedra estava calenta però creiem que no suficient. Les ceres no es desfeien amb prou rapidesa. No l’hem volgut escalfar més per si petava dins el forn.
  • Aneu agafant les ceres i comenceu a pintar. Per poder pintar cal pressionar una mica. Amb l’altre mà hem agafat una cera per aguantar la pedra i no moure-la de lloc. La cera amb la que fèiem pressió també s’anava fonent.
  • Encara que la pedra està calenta les ceres no s’han fos com volíem. Per això hem  buscat una altra font de calor.

Com pintar una pedra escalfant les ceres amb una espelma

Pintem una pedra calenta amb ceres calentes

Hem trobat la solució per pintar de la manera que buscàvem.

Als nens segur que els resulta més divertit anar escalfant, cera a cera, amb l’espelma. També cal vigilar ja que les ceres cremen i fan olor. De fet, més que pintar fent anant la cera per sobre la pedra hem anat fet petits cercles sobre la pedra tot deixant caure la cera calenta. Per això ens ha quedat la cera rugosa sobre la superfície de la pedra. La veritat és que resulta divertit i és una manualitat plàstica que pot ser força creativa.

Pintem una pedra calenta amb ceres de colors

Ara només queda buscar un lloc on deixar-la ben a la vista per decorar.

Bona feina!!!

+ pedres decorades

+ decoració de pedres a Pinterest

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *