boscos màgics de Catalunya i Andorra

Mentre preparàvem aquest article pensàvem en els elements màgic, fantàstic, encantats o singulars que pot tenir un bosc. Passejar-hi a la tardor trepitjant fulles caigudes o fer-ho després d’un bon ruixat despertant els sentits, és màgic. O fins i tot endinsar-se al bosc tot veient com clareja té un punt de màgia. Fins i tot direm que som dins de boscos embruixats. I això ho podeu fer a tots els boscos d’arreu. Avui, però, seleccionem boscos màgics de Catalunya i Andorra per visitar amb els nens. Indrets de contes de fada on us podeu trobar fades, nans, animalons, bolets…

Tots els boscos tenen algun element especial, n’hi ha de senyalitzats on podeu fer un recorregut tot passant per diferents punts d’interès i altres on us cal trobar els elements que el fan especial. Us recomanem que quan visiteu l’indret ho acompanyeu de fantasia. Expliqueu alguna història, real o inventada, i embolcalleu la ruta amb un ambient misteriós que converteix l’excursió en una experiència fantàstica.

Boscos màgics de Catalunya i Andorra per passejar amb nens

Us deixem les diferents rutes a boscos màgics o boscos embruixats on tenim fitxa. De tots teniu l’enllaç a peu de foto. L’anirem ampliant amb noves fitxes o rutes d’altres webs. Aquí també teniu les rutes macarulla d’Andorra, itineraris per dins del bosc amb bolets i menairons. Les rutes estan ordenades per comarques.

Bosc de les bruixes d’Argentera

bosc de les bruixes

Bosc de les bruixes – ruta autoguiada 7,4 Km. circular – Argentera – Baix Camp

Què hi trobareu? Els estris que les bruixes s’hi han deixat escampats quan us han sentit arribar. La ruta comença des del mateix poble. L’itinerari continua en una bonica ruta circular.

Bosc dels bolets pintats de Poblet

Bosc Pintat de Poblet ruta micològica

Bosc dels bolets pintats de Poblet – ruta senyalitzada 3Km circular – Vimbolí i Poblet – Conca de Barberà

Què hi trobareu? Bolets pintats als arbres de manera singular. us heu de posar a certa distància i entre dos o tres arbres és veu dibuixat el bolet. Teniu panells informatius amb informació dels bolet.

Ruta de la bruixa Napa

Ruta de la bruixa Napa – ruta circular 6Km – Prats de Lluçanès – Lluçanès

Què hi trobareu? Dues roques grans plenes d’història, la de la bruixa Napa amb un forat on diuen que la bruixa preparava els seus beuratges i la roca anomenada cadira de Galceran. Lloc estratègic on es diu que el general carlí podia observar el moviment de les seves tropes i les de l’enemic a la Vall de Merlès.

Bosc Encantat de Gurb

boscos màgics Catalunya

Bosc encantat de Gurb – sense itinerari – Gurb – Osona

Què hi trobareu? Tot un seguir d’animals i estris de fusta situats a diferents indrets de la zona. Cal buscar-los ja que no estan senyalitzats. Si busqueu bé trobareu nius d’ocells de formes ben diferents.

Bosc del cercle de les bruixes de Centelles

ruta Terra de Bruixes de Centelles

Cercle de les bruixes – ruta senyalitzada 5,97Km – Centelles – Osona

Què hi trobareu? un cercle al mig d’una petita clariana del bosc on diuen que les bruixes hi ballaven. La ruta continua i passa per diferents punts.

 

Bosc màgic de Savassona

Bosc màgic de Savassona des de Folgueroles

Bosc màgic Savassona – ruta llarga des de Folgueroles – Tavèrnoles – Osona

Què hi trobareu? Pedres gegants (el Dau), pedres amb dibuixos com la roca de les Bruixes i la roca del Nen.

Bosc de les Estunes

Bosc de les Estunes – ruta senyalitzada 2Km. – Porqueres – Pla de l’Estany

Què hi trobareu? Cavitats i escletxes a les roques dins d’un bosc d’alzines. Diuen que per aquí s’hi passegen diminutes fades.

Camí de la bruixa de Tredòs – Camin dera bruisha

cami de les bruixes tredos

Bosc de la bruixa – ruta senyalitzada 0,9Km. – Tredòs – Val d’Aran

Què hi trobareu? Una excursió fàcil on us anireu trobant diferents objectes i elements de l’imaginari de bruixes.

Bosc de les escultures de La Garriga – La Cabana dels nans

Bosc escultures de La Garriga - La cabana dels nans

Bosc de les escultures de La Garriga – passeig pel mig del bosc – La Garriga – Vallès Oriental

Què hi trobareu? Escultures gegants de tot tipus d’éssers imaginaris i una cabana que recorda a la del conte de la Blancaneus. Curiós de visita encara que les escultures estan força malmeses.

Laberint màgic Rocaviva

Rocaviva, un laberint màgic
Rocaviva, el laberint màgic – ruta pel bosc – Músser – Cerdanya.
Un indret que segueix les més de 600 escultures esculpides en pedres situades al mig del bosc. Està catalogada com a Patrimoni Monumental de Lles de Cerdanya i de Pont de Bar. L’any 2010 fou declarada Bé Cultural. Cal reserva.

Bosc màgic dels nans – buscant la Blancaneus i els 7 nans

Bosc màgic dels nans de 30 passes
A Vilalba de Sasserra hi tenen un petit bosc màgics on podreu trobar els 7 nans dels conte de la Blancaneus i la mateixa protagonista asseguda en una petita clariana. Es tracta d’una excursió molt fàcil i curta i divertida per als més petits. Ep, i molt a prop teniu un Banc Gegant per gaudir de bones vistes!

Bosc de les escultures de Celrà

Bosc de les escultures de Cerlrà Joan Carolà
El Bosc de les escultures de Celrà es fa com un passeig tranquil per dins el bosc tot cercant sols, filòsofs, instruments musicals, personatges… Les escultures son obra d’en Joan Carolà i estan completament integrades al paisatge. Algunes estan amagades enmig de la vegetació però no son difícils de veure ni localitzar, moltes estan a tocar del camí. No hi ha cap traçat específic per seguir l’itinerari, així doncs, deixeu-vos portar per la màgia i la fantasia del lloc.

Rutes macarulla a Andorra, els boscos màgics d’Andorra

ruta el bosc del minairons
la pocio de la bruixa quela

Què hi trobareu? Els itineraris macarulla (com es coneix a la pinya a Andorra) son rutes interpretatives i màgiques per dins del bosc. Boscos embruixats de diferents temàtiques. Als enllaços trobareu la informació i l’accés a les guies del mapa i activitats. Es tracta de rutes senyalitzades i circulars on hi trobareu diferents elements per fer activitats amb els nens.

Bosc viu d’Ordino – ruta dels Tions

Bosc viu d'Ordino, el bosc dels Tions
Bosc viu d’OrdinoAndorra

Situat a la zona del bosc de l’Esquella, el bosc viu d’Ordino és una part dedicada als més petits on podran conèixer la veritable història del tió de Nadal, que any rere any creix dins del bosc màgic. El bosc ha estat ambientat a l’entorn de la figura del Tió, amb un conjunt d’arbres envoltats per mantes on s’explica la seva llegenda. Una sortida molt engrescadora pensada sobretot per als més petits. Els tions comparteixen espai amb les escultures Ángel Calvente per a l’exposició “Arrels”. Un altre dels boscos màgics d’Andorra.

Rutes de llegenda

gorg embruixat de malatosca

Les rutes dels boscos màgics o boscos embruixats també estan incloses dins les rutes de llegenda. Punts on hi poden passar dones d’aigua, bandolers, fades o altres personatges de la cultura popular.

+ rutes per comarques

INSTAGRAM